ХПІ — учасник NewEdu2018. Програма форуму

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» візьме участь у II Міжнародному освітньому форумі «NewEdu», який пройде у Харкові з 28 по 30 березня. В рамках заходу вчені ХПІ розкажуть про досвід Політеху в сфері STEM-освіти, представлять інтерактивний STEM-майданчик, а для учасників форуму в університеті проведуть унікальну екскурсію.

Програма участі НТУ «ХПІ» у II Міжнародному освітньому форумі «NewEdu»

Назва заходу Опис Дата, час Місце проведення
Інтерактивна виставка «Hand-on Science» Унікальний STEM-майданчик за 11 тематичними блоками з механіки, молекулярної фізики, електрики, хімії та інших систем знань.

Більш детально — за посиланням.

Працюватиме під час кави-брейку:

28 березня

9.30–12.00;

13.00–13.30;

Premier Palace Hotel Kharkiv (пр. Незалежності, 2), фойє 2-го поверху

 

29 березня

11.00–11.30;

16.00–16.30

Екскурсія до НТУ «ХПІ» «Де і як народжується STEM» Захід буде цікавий для тих, хто працює у STEM-напрямку або тільки розпочинає свою діяльність у цій сфері.

Маршрут включає 7 локацій: «Простір Ідей: Science&Museums / Арсенал Ідей Україна», перша лекційна аудиторія-амфітеатр, найбільший в Україні високовольтний зал та ін.

Екскурсія безкоштовна. Трансфер забезпечується.

Більш докладно — за посиланням.

28 березня

16.30–18.30

НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2)

 

Трасфер: учасники збираються о 16.30 на першому поверсі Premier Palace Hotel Kharkiv (біля магазину квітів).

 

Форум 15×8 «STEM-сесія»: Виступи вчених НТУ «ХПІ» Роман Томашевский (спільно з Олександром Козачковим) «Зниження рейтингу природничих наук у молоді. Покоління Y. Перспективи взаємодії ЗЗСО та вищих навчальних закладів щодо вирішення проблеми низької популярності точних та природничих наук» 29 березня

14.00–16.00

Premier Palace Hotel Kharkiv (пр. Незалежності, 2), зал «Дністер» (2 поверх)
Сергій Петров «Мотиваційна лекція, яка дійсно працює, або як зацікавити хімією байдужого до навчання учня за 15 хвилин»
Сергій Радогуз «Арсенал Ідей Україна» — Простір  гармонійного поєднання  освіти, науки та мистецтва»
Василь Маліков «Досвід Креативного простору «Науковий Андеграунд» для активізації громадського і освітньо-наукового руху молодих вчених»
Ксенія Минакова  «Зустрічі у форматі WORKSHOP — що це таке? Досвід участі молодих вчених НТУ «ХПІ» у проектах, спрямованих на популяризацію науки в цілому»

Більш докладно про виступи вчених ХПІ — за посиланням.

 

З докладною програмою міжнародного освітнього форуму NewEdu2018 можна ознайомитися за посиланням:

https://docs.google.com/document/d/1JXdVYHK0Wtu8sD0U7sS0O4Ll37heriaXJUHR_btF0vw/edit

Довідка:

Міжнародний освітній форум «NewEdu» — комунікативний майданчик в Україні, який об’єднує громадськість, владу та бізнес для успішної реалізації реформи освіти.

Мета заходу — формування простору нового мислення і нових сенсів для успішного впровадження на місцях реформи освітньої системи в напрямку євроінтеграції.
Цільова аудиторія — представники закладів вищої, середньої, професійно-технічної освіти, інститутів післядипломної педагогічної освіти, тренінгових компаній та інших організацій, що працюють у сфері освіти, представники органів влади, громадських організацій, соціально-відповідального бізнесу, проектних офісів, агенції розвитку громад, інші стейкхолдери освіти.

Зареєструватися на форум можна за посиланням: https://newedu.org.ua/

Організатори і партнери форуму: Харківська обласна державна адміністрація, Громадська Рада при ХОДА, Рада молодих вчених при ХОДА, Харківська Агенція Місцевого Економічного Розвитку, Асоціація приватних роботодавців, GCI «Vertical» (Естонія), Central European Academy Studies and Certifications (CEASC, Польща), Посольство держави Ізраїль в Україні, Association for Science Education (Великобританія), Hand-on Science Association (Міжнародна спільнота), International Confederation of Principals (Міжнародна спільнота), Агенція Ukrainian-British Development Ltd, Loving Guidance, Inc (США), Інститут післядипломної педагогічної освіти Київського Університету імені Бориса Гринченка, Директорат інклюзивної освіти МОН, Асоціація приватних шкіл України, Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут, Компанія Vema Kids, видавництво «Флінтас» (Литва), видавництво «Ранок», видавництво «АССА», Приватний НВК «МИР».