«Бронза» Всеукраїнської олімпіади з радіотехніки

Команда студентів Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» посіла третє місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з радіотехніки. Бронзовими призерами стали студенти спеціальності «Прикладна фізика і наноматеріали» Сергій Амінов (група І-32м), Павло Трофімов (гр. І-32м) і В’ячеслав Колодяжний (гр. І-33мп). Хлопців готував на олімпіаду старший викладач кафедри радіоелектроніки ХПІ Сергій Козлов.

Крім того, політехніки також результативно виступили в індивідуальних заліках: В’ячеслав Колодяжний зайняв 3 місце в особистій першості, а Сергій Амінов і Павло Трофімов отримали дипломи другого ступеня за розв’язання задач з дисциплін «Цифрова схемотехніка» і «Антени та поширення радіохвиль», відповідно.

На конкурсі студенти ХПІ продемонстрували свої знання з базових дисциплін —«Основи теорії ланцюгів», «Сигнали та процеси в радіотехніці», «Аналогові електронні пристрої», «Електродинаміка та поширення радіохвиль», «Цифрові пристрої та мікропроцесори».

Довідка:

Фінальний етап Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки (ВСОРТ—2018) проходив у Харківському національному університеті радіоелектроніки з 20 по 22 березня 2018 року. У конкурсі взяли участь понад 40 студентів з 14 провідних вишів України.

Мета проведення ВСОРТ–18: підвищення якості освітньо-кваліфікаційної підготовки фахівців-радіотехніків, створення умов для їх подальшого професійного зростання, пошук талановитої студентської молоді — технічної еліти України.