Підсумки Всеукраїнського студентського конкурсу з інженерної графіки

В НТУ «ХПІ» відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціалізаціями «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика» (16-20 квітня 2018 р.). Учасники: студенти-автори кращих наукових робіт з 15 міст України, викладачі, вчені вишів.

Відкриття конференції відбулося 17 квітня у головному корпусі НТУ «ХПІ». Почесними гостями були: проректор з наукової роботи ХПІ професор Андрій Марченко, перший віце-президент Національної академії мистецтв України д.т.н., професор Микола Яковлєв, директор Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» професор Валерій Конкін, завідуюча кафедрою геометричного моделювання та комп’ютерної графіки ХПІ професор Ольга Шоман.

Програма конференції передбачала роботу в трьох секціях: «Прикладна геометрія» і «Технічна естетика», керівник — завідуюча кафедрою геометричного моделювання та комп’ютерної графіки НТУ «ХПІ» д.т.н., професор Ольга Шоман; «Інженерна та комп’ютерна графіка», керівник — завідувач кафедри інженерної та комп’ютерної графіки ХНАДУ, д.т.н., професор Олександр Черніков.

Свої доповіді представили 58 студентів з 31 ВНЗ України (міста: Харків, Дніпро, Київ, Кропивницький, Львів, Мелітополь, Миколаїв, Ніжин, Одеса, Покровськ, Полтава, Суми, Херсон, Черкаси, Чернігів).

За результатами роботи у секціях, рецензій і оцінок за наукові доповіді, конкурсна комісія розподілила призові місця. Так, дипломи I ступеня отримали 11 студентів, дипломи II ступеня — 18 студентів, і дипломи III ступеня — 29 студентів. З конкурсними роботами і списком переможців можна ознайомитись на сайті.

Студенти ХПІ стали призерами у таких секціях:

«Технічна естетика»:

дипломи I ступеня — Дмитро Гудков і Олексій Доля, робота «Скрипт»;

дипломи ІІ ступеня — Анна Богацька і Юлія Прилуцька, робота «Концепт-Арт».

«Інженерна та комп’ютерна графіка»:

дипломи ІІ ступеня — Іван Зубішін і Анастасія Кузьменко, робота «Гра»; Світлана Вус і Тетяна Долуда, робота «Теорема Піфагора».

20 квітня відбулося заключне пленарне засідання, де проректор НТУ «ХПІ» професор Юрій Зайцев вручив дипломи переможцям конкурсу, а також подяки науковим керівникам, членам галузевої конкурсної комісії та організаторам конференції.

Довідка:

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузі науки «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка» заснований у 2009/2010 навчальному році за ініціативою кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки (ГМКГ) та адміністрації НТУ «ХПІ» як Міжвузівський конкурс студентських наукових робіт. З 2011/2012 н.р. він отримав статус Всеукраїнського.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1364 від  10.10.2017 р. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» призначено базовим вищим навчальним закладом з проведення ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2017/2018 н.р. зі спеціалізацій «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика».