Політехніки завоювали «золото» та «срібло» військово-спортивних ігор

На стадіоні Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «ХПІ» відбулись військово-спортивні ігри «Заграва». Проведення цих змагань — традиція, започаткована в ХПІ з 2016 року. Цього разу в них взяли участь більше сотні курсантів, кадетів та студентів навчальних закладів Харкова.

Мета змагань — популяризація військово-прикладних видів спорту та здорового способу життя, удосконалення морально-психологічних та вольових якостей, а також підвищення рівня спортивної майстерності і фізичної підготовленості студентської молоді.

Організатори: представники Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» (ВІТВ), факультету соціально-гуманітарних технологій (СГТ) НТУ «ХПІ», Академії військово-історичних наук і козацтва.

Після загального шикування команд і виконання державного гімну України спортивне свято відкрили курсанти військового інституту з показовим виступом  бойової армійської системи «БАРС». Учасників та гостей заходу привітав голова організаційного комітету змагань, президент Академії військово-історичних наук і козацтва, декан СГТ-факультету НТУ «ХПІ» професор Андрій Кіпенський. Потім відбулися самі змагання з військово-прикладних видів спорту.

За перемогу боролися чотири команди: Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ», Державної гімназії-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» та Харківського національного університету будівництва і архітектури. Учасники продемонстрували свою майстерність у метанні гранати Ф-1 на дальність, розбиранні-збиранні автомата АК-74, у ривку гирі 24 кг за 1 хвилину, стрільбі по мішенях з пневматичної гвинтівки, у бігу на дистанцію 1000 метрів, естафеті 4х400 метрів, підтягуванні на перекладені та перетягуванні каната.

За результатами змагань перше місце посіла команда Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», друге − факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ», а «бронзу» отримали юнаки Державної гімназії-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». Призерам змагань вручили грамоти та пам’ятні кубки.

Заступник начальника військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» підполковник Олександр Сінько привітав переможців. Він також нагородив грамотами «за сприяння у підготовці та проведенні заходів військово-патріотичного виховання молоді і популяризації військово-прикладних видів спорту» декана СГТ-факультету професора Андрія Кіпенського, голову спортивного клубу «Політехнік» ХПІ Андрія Колісниченка.