У ХПІ подискутують про альтернативну енергетику на українсько-німецькій відеоконференції

4 липня 2018 року в НТУ «ХПІ» обговорять питання, пов’язані з розвитком  відновлюваної енергетики у світі, активізацією молоді у цій сфері та здобуттям відповідної освіти. Також відбудеться прем’єрний показ фільму «Енергія для змін» німецького режисера Карла А. Фехнера.

Початок — 16.00

Місце проведення: Науково-технічна бібліотека  НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), 63 аудиторія.

Заходи пройдуть у рамках українсько-німецької міжвузівської відеоконференція «Розвиток альтернативної енергетики у світі». Вона об’єднає представників Німецько-українського форуму, студентів і викладачів університетів Вінниці, Львова, Харкова, Херсона, Магдебургу та Франкфурта-на-Одері, громадських діячів, власників та керівників компаній, які працюють у галузі відновлюваної енергетики.

Учасники дискусії в НТУ «ХПІ»: український співак та громадський діяч Олександр Кварта,  представники  професорсько-викладацького складу та студенти, представники Інформаційного центру Асоціації європейських приграничних регіонів в ХНЕУ імені Семена Кузнеця, Полівської сільскої ради Дергачівського району Харківської області, Газети «Місцеве самоврядування», ТОВ «Еко-Країна», представники компаній та експерти, що займаються питаннями розвитку альтернативної енергетики.

Модератори відеоконференції в НУ «Львівська політехніка»: режисер Карл A. Фехнер, співачка та громадський діяч Руслана,  президент Energy Watch Group Ханс-Йозеф Фелль.

У рамках заходу від українських ВНЗ також виступлять:

Євген Сокол —  ректор НТУ «Харківський політехнічний інститут», д.т.н., професор;

Юрій Бобало — ректор Національного університету «Львівська політехніка» д.т.н., професор.

Координатором організації та проведення заходу по Харківській області є Інформаційний центр Асоціації європейських приграничних регіонів в ХНЕУ імені Семена Кузнеця та НТУ «ХПІ».

Телефони для довідок:

Сиромолот Едуард Анатолійович — +38(050) 312-50-92;

Кривобок Руслан Вікторович — +38(097) 606-82-78.

Довідка:

Energy Watch Group — міжнародна організація енергетичних спостережень, заснована групою німецьких вчених і парламентарів у 2006 році. Вона займається дослідженнями глобальних енергетичних проблем, зокрема такого аспекту як поновлювані джерела енергії. За оцінками експертів Energy Watch Group, Україна до 2050 року буде здатна повністю задовольняти свої потреби в енергії завдяки відновлюваній енергетиці, яка нині перетворюється у важливий фактор становлення миру і демократії.