ХПІ відкриває новий коворкінговий простір

Університет підбиває підсумки навчального року і починає підготовку до наступного. Так, делегація вишу провела огляд декількох гуртожитків, спорткомплексу і нового коворкінгового простору в Палаці студентів (ПС) ХПІ. Мета — проінспектувати результати ремонтних робіт, окреслити пріоритетні напрямки для подальшого благоустрою.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, проректори Магомедємін Гасанов, Юрій Зайцев, Геннадій Хрипунов відвідали новий коворкінговий простір, розташований на другому поверсі будівлі ПС (вул. Пушкінська, 79/1). Приміщення може вмістити до 200 осіб. У ньому є мультимедійний проектор і все необхідне обладнання для проведення презентацій, конференцій, лекцій, тренінгів, а також виставок. З вересня 2018 року простір почне повноцінно працювати. Реконструкція приміщення здійснювалася за рахунок спонсорського фінансування.

НТУ «ХПІ» також продовжує оновлювати житлову і навчальну інфраструктури вишу. За останні три місяці була проведена масштабна реконструкція.

Так, у гуртожитку №10 (провулок Дизайнерський, 4), яке призначене для іноземних студентів, відремонтовано дві чоловічих душових і одна жіноча (нова сантехніка та кахель, витяжки). Роботи профінансовані за рахунок коштів приватного підприємства «Зайнун» (близько 500 тис. грн.). Раніше в гуртожитку вже проводилася реконструкція, зокрема, були відремонтовані кілька поверхів, встановлені пластикові вікна. Благоустрій гуртожитку триває, підходить до завершення ремонт на 3 та 4 поверхах будівлі.

У гуртожитку №15 (вул. Спортивна, 9) побудована душова кімната. Був розроблений проект, який пройшов експертизу. Так, будівельники провели каналізацію, електрику, витяжку, встановили необхідну сантехніку. У планах зробити ще одну, тому триває демонтаж старих душових. Також почався ремонт торцевої сторони будівлі гуртожитку, яка була пошкоджена внаслідок некоректної роботи старих душових кімнат.

У навчально-спортивному комплексі №2 (вул. Пушкінська, 85) був оновлений гімнастичний зал (відремонтовано дах, зроблено капітальний ремонт стін з утепленням, проведено електрику, опалення; у планах — відремонтувати підлогу).

Також зараз підходять до завершення ремонтні роботи на 6 і 7 поверхах гуртожитку №7. Замінили трубопровід у кухнях, санвузлах гуртожитку №11. Проводяться оновлення і на кафедрах Політеху — вже відремонтовано близько 30 кафедр. У планах — ремонт санвузлів 1 і 5 секцій «Гіганта», інших будівель і приміщень.

Організацію ремонтних робіт НТУ «ХПІ» координує проректор з науково-педагогічної роботи університету Магомедємін Гасанов.

Завершуються роботи з реконструкції у спортивно-оздоровчому центрі «Політехнік» (Харківська обл., селище Фігуровка, на березі р. Сіверський Донець): впорядковуються котеджі та номери для проживання, спортмайданчики, а також пляжна зона. Відкриття сезону відбудеться вже 10 липня.

Довідка:

На балансі НТУ «ХПІ» знаходиться 15 гуртожитків і профілакторій, в яких проживає понад 6 тисяч студентів, два спорткомплекси — «Політех» та Навчально-спортивний комплекс №2, Палац студентів ХПІ.

Приватне підприємство «Зайнун» — компанія, яка займається залученням іноземних студентів до українських ВНЗ. Керівник фірми — випускник НТУ «ХПІ», доктор філософії Ісаам Шахін.