ХПІ отримав статус прем’єр-партнера Cisco

Українські Центри підготовки інструкторів та підтримки академій Cisco взяли участь в Саміті «Networking Academy Partner Summit 2018». Захід проходив в Марракеші (Марокко) для партнерів компанії Cisco з країн Європи, Близького Сходу і Африки (EMEAR). До складу української делегації увійшли представники 8 університетів, серед яких — НТУ «ХПІ». За підсумками конференції представники академії Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute» отримали статус «Premier Academy Support Center».

Зустріч партнерів відбулася в кінці жовтня, і включала ряд заходів. Так, представники української делегації прослухали презентації про перспективи розвитку IT, подальший розвиток курсів і програм, поспілкувалися з розробниками курсів академії Cisco, іншими партнерами, взяли участь у воркшопі з кібербезпеки.

По завершенню Саміту відбулося нагородження, де старшим викладачам кафедри систем інформації НТУ «ХПІ» Наталії Дженюк і Максиму Толкачеву вручили диплом про присудження звання «Premier Academy Support Center» академії Cisco Kharkiv Polytechnic Institute. Статус Premier дають за якість навчання, підтримку академій Cisco і кількість учнів. Його отримують близько 10% організацій, що працюють як Центри підготовки інструкторів та підтримки цієї програми в світі. На сьогоднішній день такі дипломи отримали 48 академій з 5770, які існують в європейському регіоні.

Відзначимо, що академія Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute» функціонує на кафедрі систем інформації (факультет комп’ютерних та інформаційних технологій) протягом 12 років. Керівник — професор кафедри Валерій Кравець. Мета програми — дати знання з основ апаратного і програмного забезпечення ПК, мережних технологій, кібербезопастності та інших. За цей час тут навчалися понад 1500 осіб (студенти, школярі та вчителі з Харківської, Полтавської, Сумської та Черкаської областей).

Довідка:

Американська корпорація CISCO — провідний в світі виробник телекомунікаційного обладнання, який на 80% задовольняє імпортні потреби України. З 1996 року компанія створює міжнародну мережу академій для підготовки фахівців, навчання в яких здійснюється за єдиною програмою. В Європейському регіоні їх налічується 5770.

Академія CISCO при НТУ «ХПІ» створена за грантом НАТО в 2007 році.

На Саміті «Networking Academy Partner Summit 2018» нагороди вручили і іншим представникам української делегації. Запорізька державна інженерна академія (ЗДІА), КПІ імені Ігоря Сікорського отримали статус Premier +, а НТУ «Дніпровська політехніка», КНУ імені Тараса Шевченка, і Комп’ютерна Академія ШАГ — статус Premier.