Студент ХПІ — чемпіон України з вільної боротьби

1-2 грудня у м. Бровари (Київська область) відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед дорослих. Студент факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Каміль Керімов зайняв I місце в категорії до 57 кг. Всього у престижному Всеукраїнському турнірі взяли участь 214 спортсменів з 22 областей країни.

Так, чемпіонат проходив у спортивному залі Броварського училища фізичної культури. Студент ХПІ групи 1.СГТу101.8 Каміль Керімов змагався в категорії до 57 кг. За підсумком змагання трійка лідерів в цій категорії виглядає так: I — Каміль Керімов (Харків), II — Владлен Опанасенко (Київська область), III — Роман Гуцуляк (Івано-Франківськ), Сергій Терзі (Одеса). Всього в ній боролися 14 чоловік з різних регіонів України.

Довідка:

Вільна боротьба (англ. Freestyle wrestling) — вид спорту, що полягає в єдиноборстві двох спортсменів за певними правилами; із застосуванням різних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підсічок, тощо), в якому кожен із суперників намагається покласти іншого на лопатки і перемогти.

У Чемпіонаті України, який проходив у м. Бровари, учасники боролися в наступних вагових категоріях: 57кг, 61кг, 65кг, 70кг, 74кг, 79кг, 86кг, 92кг, 97кг, 125кг. Більше про результати чемпіонату можна прочитати за посиланням.