У ХПІ — світова «бронза» з бадмінтону

13 січня в Естонії завершився міжнародний турнір з бадмінтону Yonex Estonian International 2019. За підсумками змаганнь студентка факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Марина Ільїнська стала бронзовим призером турніру. Разом з партнеркою-випускницею Політеху Єлизаветою Жаркою вона посіла третє місце в парній жіночій категорії.

Турнір Yonex Estonian International 2019 проходив у Талліні з 10 по 13 січня. У чвертьфіналі жіноча пара Марина Ільїнська — Єлизавета Жарка обіграла пару з Хорватії (Катаріна Галеніц — Майа Павлініц) з рахунком 21:14, 21:8. У півфіналі українки зустрілися з датчанками (Джулі Фінне-Іпсен — Май Сурроу), але в результаті гри поступилися майбутнім переможцям з рахунком 19:21, 7:21.

За підсумками змагань Марина Ільїнська і Єлизавета Жарка посіли третє місце в жіночій парній категорії. В цілому, п’єдестал в цій категорії виглядає так: «золото» — представниці Данії (Джулі Фінне-Іпсен — Май Сурроу), «срібло» — спортсменки з Росії (Анастасія Червякова — Ольга Морозова), а «бронзу» поділили бадмінтоністки з України (Марина Ільїнська — Єлизавета Жарка) і Чехії (Альзбета Басова — Міхаела Фучсова).

З усіма результатами турніру можна ознайомитися за посиланням.


Довідка:

Yonex Estonian International — міжнародний турнір рівня International Series з призовим фондом 10 тисяч доларів, який проводиться щорічно. Його учасниками стають збірні команди бадмінтоністів з різних країн світу. Спортсмени змагаються у п’яти категоріях (жіноча і чоловіча одиночна, жіноча і чоловіча парна, а також змішана).

До складу збірної команди України увійшли 20 бадмінтоністів, які змагалися в трьох категоріях. «Бронза» харків’янок стала єдиною нагородою, яку змогли завоювати українські бадмінтоністи на цьому етапі Кубка світу.