День донора в ХПІ

28 лютого в Палаці студентів ХПІ відбувся «День донора» – майже сімдесят осіб здали кров. Участь в заході взяли студенти Політеху та інші бажаючі. Таким чином, було зібрано близько 30 літрів крові. Як повідомив партнер заходу – Харківська обласна служба крові, отриманий матеріал буде направлений на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

Для участі в Дні донора ХПІ проводилась попередня реєстрація. Потенційні донори пройшли огляд у лікарів, які перевірили їхній стан здоров’я. Не всі зареєстровані учасники (понад 80 осіб) були допущені до здачі крові: частина студентів – через хвороби, деякі ще не досягли повноліття. Кожному донору перед процедурою пропонували чай, а після вони могли безкоштовно пообідати в буфеті Палацу студентів ХПІ.

Також учасники при бажанні могли отримати дві довідки: про групу та резус-фактор крові; на рівень гемоглобіну та відсутність захворювань ВІЛ, сифілісу, гепатиту групи В і С.

 

День донора був організований Студентським альянсом НТУ «ХПІ» за підтримки Харківської обласної служби крові. Девіз акції: В твоїх силах допомогти онкохворим дітям знову стати щасливими!

Організатори висловлюють подяку усім тих, хто не залишився байдужим і відгукнувся. Хто не встиг здати кров в День Донора, може це зробити в будь-який зручний час у Харківському обласному центрі служби крові за адресою: вул. Клочківська, 366.

Довідка:

Відповідно до медичних вимог, донор повинен бути віком старше 18 років, без хронічних захворювань і мати вагу більше 55 кг.

Для того, щоб взяти участь у Дні донора необхідно мати при собі паспорт з пропискою в Харкові або Харківській області.