ХПІ уклав договір з великою IT-компанією

18 квітня НТУ «ХПІ» та IT-компанія «SoftServe» уклали Угоду про співпрацю з метою реалізації підготовки висококваліфікованих фахівців для сфери інформаційних технологій. Підписання договору відбулося в рамках двох масштабних олімпіад з робототехніки — студентської олімпіади «Комп’ютерні системи штучного інтелекту» та олімпіади для школярів «ROBOFEST Kharkiv 2019».

Угоду про співпрацю підписали: ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол і директор центру розробок компанії «SoftServe» Геннадій Букшевалов.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол зазначив, що таке партнерство вигідне як вишу, так і компанії: «ХПІ має навички з підготовки висококваліфікованих фахівців, а також науковий потенціал, а компанія «SoftServe» має досвід і можливість організувати практику і подальше працевлаштування для студентів. Тому спільна діяльність здатна дати новий імпульс для реалізації навчальних планів НТУ «ХПІ» з підготовки висококваліфікованих фахівців для сфери інформаційних технологій».

Директор центру розробок компанії «SoftServe» Геннадій Букшевалов розповів, що компанія зараз активно розширюється та інвестує в розвиток освітніх програм. «Ми збільшуємо існуючі та відкриваємо нові центри розробок. Розширено харківський офіс, триває розвиток команди, враховуючи, що в місті є сильне IT-товариство, кваліфіковані розробники і потужна освітня база. Ми розуміємо важливість сучасних технологій для освіти і наукових досліджень. Сподіваємося, що таке партнерство дозволить надати студентам нові майданчики для практики, а в подальшому допоможе забезпечити процес підготовки висококваліфікованих кадрів».