Шістка переможців від ХПІ. Всеукраїнський студентський конкурс з енергомашинобудування

17-19 квітня в НТУ «ХПІ» відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Енергетичне машинобудування» в 2018/2019 навчальному році. Її учасниками стали тридцять студентів з 16-ти українських вишів. За результатами роботи в секціях та рецензіям на представлені проекти конкурсантам вручили відповідні нагороди. Серед них — студенти ХПІ, які завоювали три диплома I ступеня, один — II ступеня та два — III ступеня.

Пленарне засідання відбулося в Електротехнічному корпусі НТУ «ХПІ». На урочистому відкритті всіх присутніх вітали: голова галузевої комісії, проректор з наукової роботи ХПІ професор Андрій Марченко, заст. директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки доцент Андрій Маслєнніков, зав. кафедри двигунів внутрішнього згоряння професор Володимир Пильов, доцент кафедри Олександр Осетров.

Учасниками конференції були студенти з вишів Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Миколаєва, Одеси, Сум, Херсона.

Програма конференції передбачала роботу за трьома секціями:

  • «Двигуни внутрішнього згоряння», голова — зав. кафедри двигунів внутрішнього згоряння, д.т.н., професор Володимир Пильов,
  • «Газотурбінні установки і компресорні станції», «Енергогенеруючі технології та установки», голова — зав. кафедри турбінобудування, д.т.н., професор Олександр Усатий,
  • «Кріогенна і холодильна техніка», голова — д.т.н., професор Олександр Сіпатов.

Студенти презентували свої роботи, відповідали на запитання членів галузевої конкурсної комісії, викладачів, інших гостей. За результатами роботи в секціях, на підставі рецензій та оцінок за доповіді журі розподілило конкурсні місця (з протоколом можна ознайомитись нижче).

Також для гостей конференції організували відвідування Музею історії НТУ «ХПІ», науково-дослідних центрів і лабораторій Політеху, оглядову автобусну екскурсію по місту.

З більш детальною інформацією про результати Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук 2018/2019 навчального року (спеціальність «Енергетичне машинобудування» можна ознайомитися на сайті кафедри двигунів внутрішнього згоряння НТУ «ХПІ» (http://web.kpi.kharkov.ua/diesel/konkurs/konkurs-2018-2019-ug/fotootchet-o-konkurse-2018-19/).

Протокол засідання