Політехніки — призери Всеукраїнських наукових конкурсів

Студенти кафедри «Електричні машини» Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» взяли участь в двох Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт. За підсумками змагань вони отримали чотири нагороди: дипломи I та II ступеня в напрямку «Електротехніка та електромеханіка», а також II та III ступеня в сфері «Суднобудування та водний транспорт».

Перший конкурс за напрямком «Електротехніка та електромеханіка» проходив в Дніпровському державному технічному університеті (м. Кам’янське). Студенти ХПІ представили свої роботи в секції «Електроенергетичні системи» і за підсумками конкурсу зайняли два призові місця. Ілля Сергієнко отримав диплом I ступеня, а Олександр Бредун — II ступеня. Науковий керівник — професор кафедри електричних машин Валентина Шевченко.

Другий конкурс проходив на базі Одеського національного морського університету (м. Одеса) за напрямом «Суднобудування та водний транспорт». Політехніки взяли участь в секції «Електрообладнання та автоматика суден та електротехніка та електромеханіка». В результаті конкурсного відбору Олександр Корсаков зайняв II місце, а Дмитро Мушенко — III місце. Їхні наукові керівники — викладачі кафедри електричних машин: доцент Андрій Єгоров, професор Володимир Мілих.

Студентські конкурси проходили з 16 по 19 квітня. Нагадаємо, раніше, в березні 2019 року, студенти кафедри «Електричні машини» взяли участь у ряді інших студентських наукових змагань і завоювали десять призових місць.