«Світ освіти»-3: Про сонячне дерево і перспективи працевлаштування для студентів

У суботу, 8 червня, на телеканалі Р1 о 20:40 — третій випуск відеопроекту НТУ «ХПІ» «Світ освіти» 2019. Програма присвячена першому об’єкту Парку науки і техніки ХПІ — «сонячному дереву», встановленому нещодавно на головній площі вишу, а також новому проекту Політеху — «Дні кар’єри», спрямованому на працевлаштування студентів.

У першому сюжеті глядачі дізнаються, як створювалося перше в Харкові «сонячне дерево», яке використовує енергію сонячних панелей. Про це розповість розробник «серця» об’єкта — старший викладач кафедри промислової та біомедичної електроніки ХПІ Богдан Стисло, а також один з тих, хто створив креслення, конструкцію і втілив в життя ескіз студентки з Худпрому — майстер виробничого навчання навчально-виробничого центру ХПІ Сергій Вінник. Цілі, плани і нові проекти Парку науки і техніки, названого «STEAMPARK», який ХПІ реалізує спільно з Харківською державною академією дизайну і мистецтв опише ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

Другий сюжет програми розповість про те, які вимоги висувають роботодавці до студентів Політеху, про нові вакансії, стажування, можливості. Разом з випускником НТУ «ХПІ» — технічним директором АТ «Харківобленерго» Олексієм Ганусом і студентами кафедри передачі електричної енергії Політеху ви зможете відвідати центральну диспетчерську службу, а також побудовану за найсучаснішими технологіями підстанцію «Каштанова».

Дивіться проект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» на телеканалі Р1 в суботу, 8 червня о 20.40!

Довідка:

Телепроект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» присвячений найбільш цікавим і значущим подіям, які відбуваються в університеті. 10-хвилинна програма виходить чотири рази на місяць по суботах на телеканалі Р1.