Студент ХПІ завоював «золото» Чемпіонату Європи

У Хорватії завершився перший студентський міжнародний чемпіонат «1st European Universities Combat Games». Спортсмени змагалися в чотирьох видах спорту — дзюдо, карате, кікбоксинг та тхеквондо. Серед учасників — студент факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Олександр Кічерман. Він увійшов до складу збірної України та за підсумками турніру завоював «золото» в чоловічих командних змаганнях.

Чемпіонат «1st European Universities Combat Games» проходив з 30 липня по 3 серпня в Загребі (Хорватія). Тут змагалися 1300 студентів-спортсменів з 36 європейських країн. Серед напрямів — дзюдо, карате, кікбоксинг та тхеквондо. Студент НТУ «ХПІ» Олександр Кічерман представляв напрям «карате» (вагова категорія — до 67 кг.). Крім нього, до чоловічої команди з карате увійшли ще 5 студентів з інших українських вишів.

Довідка:

Організатор 1st Europian Universities Combat Games — Європейська асоціація студентського спорту (EUSA).

За підсумками змагань збірна України перемогла в медальному заліку. Спортсмени вибороли: 16 золотих, 8 срібних, 18 бронзових нагород. З них, карате — 6 медалей, дзюдо — 9, кікбоксинг — 14, тхеквондо — 13. Всього до української збірної увійшли 66 студентів з 42 вищих навчальних закладів країни.