У ХПІ школярі стали бізнес-аналітиками

На базі НТУ «ХПІ» відбувся перший воркшоп «Просто про складне: Робота з великими даними». Близько тридцяти старшокласників харківських шкіл взяли участь в заході і спробували себе в ролі бізнес-аналітиків. Місце проведення воркшопукафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ».

В ході заходу школярі познайомилися з важливістю обробки великих даних, можливостями програми з аналізу, прогнозування та візуалізації даних «SAP Predictive Analytics», дізналися, як аналіз і прогнозування можуть створити чітку картину наслідків прийняття рішень як в бізнесі, так і в звичайному житті.

Завідувач кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» Михайло Годлевський розповів школярам про сучасні інформаційні технології і перспективи їх розвитку, а також педагогічні інновації, які реалізуються на кафедрі. Серед них — навчання англійською мовою, система дуальної освіти, проектний підхід до навчання. Також учасники воркшопу спробували себе в ролі бізнес-аналітиків. Вони підготували міні-проекти і за результатами їх презентації три кращі роботи були нагороджені призами та дипломами (переможці — Ілля Ревенко, Марк Єрофєєв, Володимир Юшко), а найбільш активні учасники заходу отримали заохочувальні призи.

Воркшоп проводили сертифіковані фахівці «SAP Академія», Центру експертизи бізнес-додатків «Metinvest-digital», викладачі кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ».

Довідка:

Воркшоп «Просто про складне: Робота з великими даними» — захід, який організован громадською організацією «Українське науково-освітнє IT товариство» в рамках гранту «Meet and Code», який отримала кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» у вересні 2019 року. Ініціатива впроваджується в Україні ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe и Haus des Stiftens gGmbh при фінансуванні SAP.

Метою воркшопу є залучення учнів 9-11 класів з різних шкіл м. Харкова і Харківської області до різноманіття цифрового світу через знайомство з однією з перспективних сфер IT — роботою з великими даними (Big Data).