ХПІ запрошує школярів на олімпіаду

10 листопада в НТУ «ХПІ» відбудеться Харківська відкрита олімпіада з лінгвістики. Політех запрошує до участі в олімпіаді учнів харківських шкіл 6-11-х класів. Лінгвістичне змагання пройде на базі кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем НТУ «ХПІ». Участь безкоштовна. Реєстрація на сайті.

Вимоги до учасників: вміння логічно мислити та розуміти закономірності, притаманні людським мовам; знання іноземних мов або поглиблений рівень володіння рідною мовою для успішного виступу не обов’язкові.

Переможці Харківської відкритої олімпіади будуть запрошені на всеукраїнський етап змагання — Київську лінгвістичну олімпіаду, яка пройде в березні 2020. Також школярі зможуть представити Україну на Міжнародній олімпіаді з лінгвістики, яка відбудеться влітку в Латвії.

Коли: неділя, 10 листопада 2019.

Час: з 10:00 до 14:00.

Місце: кафедра інтелектуальних комп’ютерних систем Факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» (вул. Пушкінська 79/2, 4 поверх).

Реєстрація для участі тут.

Довідка:

Учнівська лінгвістична олімпіада проходить в Харкові з 2014 року. Традиційно на змаганнях з лінгвістики учасникам пропонують вирішити кілька спеціально підготовлених завдань. Лінгвістична задача дуже схожа на математичну: всю інформацію, необхідну для вирішення, учасник отримує в умовах завдання; від нього потрібна здатність шляхом логічних міркувань вивести з умов задачі потрібну відповідь. Замість математичних аксіом учасник лінгвістичної олімпіади спирається на мовну інтуїцію і загальні принципи логіки, використовуючи і розвиваючи свою здатність мислити конструктивно и науково.

З роботами учасників олімпіади минулого року можна ознайомитися за посиланням.