У ХПІ відбулася зустріч із заступником міністра МОН України

28 січня НТУ «Харківський політехнічний інститут» відвідав заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний. Він зустрівся з викладачами і студентами Політеху з метою обговорення актуальних питань реформування освіти. Захід пройшов у форматі «питання-відповідь», де він представив основні зміни, виклики та перспективи у галузі української вищої освіти, відповів на питання аудиторії.

Зокрема, заступник міністра МОН України Єгор Стадний розповів про реформи системи управління та фінансування університетів, а також інші зміни в сфері вищої освіти. Після цього всі охочі учасники заходу ставили йому питання (про виплату стипендій, підтримку STEM-освіти тощо). Також Єгор Стадний провів зустріч з керівництвом ХПІ.

Фоторепортаж з заходу — на сторінці прес-служби ХПІ. Подивитися відеозапис зустрічі можна за посиланням.

Нагадаємо, за інформацією МОН України, НТУ «Харківський політехнічний інститут» увійшов до першої п’ятірки українських вишів, яким збільшено державне фінансування у 2020 році, випередивши за цим показником всі харківські університети. У 2020 році Харківський Політех отримає на 40,3 млн. грн. більше коштів ніж в 2019 році.