Практика в Польщі: Нові можливості для студентів ХПІ

НТУ «ХПІ» підписав тристоронній договір з польським ОЦ «Centrum Doradztwa Edukacyjnego» (Краків) та українською ГО «Інноваційні технології в освіті» (Київ). Документ передбачає організацію виробничої практики для студентів різних технічних спеціальностей бакалаврату та магістратури ХПІ на high-tech підприємствах, розташованих в Польщі. Мета — об’єднання теоретичної та практичної частин навчального процесу, розвиток професійних компетенцій студентів, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

«Наші партнери готові підібрати конкретні пропозиції від міжнародних компаній для кожної навчальної групи різних спеціальностей. Для студентів — це гарна можливість, адже після практики вони отримають сертифікати з додатком, де буде вказано підприємство, яку роботу виконував студент, оцінки. Також, за це стажування вони будуть отримувати фінансову винагороду. Компанії пропонують різні терміни проходження практики на виробництвах, і у них є програми для всіх курсів», — зазначила заступник директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Надія Веселова. За її словами, пройти практику на підприємствах в Польщі зможуть і студенти, у яких недостатньо високий рівень знання англійської мови, але гарна успішність з предметів своєї спеціалізації.

Після представники ГО «Інноваційні технології в освіті» (INTEOS) провели зустріч зі студентами. Вони розповіли про можливості поглибленого виробничого навчання на high-tech підприємствах в Польщі (LG, Hyundai, KIA, Samsung, Volkswagen, їхніх профільних підрядних компаніях), умови участі в програмі.

Організатор і координатор проекту в Політеху — Центр кар’єри НТУ «ХПІ» (директор — Олена Мочалова).

Учасниками можуть бути студенти ХПІ 18-26 років різних технічних спеціальностей. Більше про умови програми можна дізнатися за посиланням.

Довідка:

Договір про співпрацю між НТУ «Харківський політехнічний інститут», Освітнім центром «Centrum Doradztwa Edukacyjnego», Громадською організацією «Інноваційні технології в освіті» передбачає:

— спільну реалізацію програм студентської мобільності на базі високотехнологічних компаній, їхніх виробництвах на території Польщі в двох формах: виробнича практика студентів і післядипломне стажування випускників; змішане навчання із застосуванням дуального навчально-виробничого процесу;

— розробку науково-методичного забезпечення та змісту програм, формування академічних груп студентів-учасників програм відповідно до галузевої спрямованості, узгодження їхніх графіків навчання;

— розподіл студентів в Польщі за місцем призначення, забезпечення їх житлом та грошовим утриманням від приймаючої компанії на період Програми, моніторинг ходу проходження практики;

— надання консультацій, візової підтримки, забезпечення страхування, прибуття студентів до Польщі та повернення в Україну за графіком;

— видачу студентам Сертифікатів за результатами виконання Програми.

Підписання договору відбулося за участю проректора з міжнародних зв’язків ХПІ Геннадія Хрипунова, президента Громадської організації «Інноваційні технології в освіті» (INTEOS) Дмитра Фурмана.

2019 Praktyka Polska +