ХПІ отримав захисні маски з В’єтнаму

Випускники НТУ «ХПІ» з В’єтнаму, співробітники Ханойського університету науки і технологій (Hanoi University of Science and Technology — HUST) подарували рідній Alma mater 10 000 масок для захисту від коронавірусної інфекції. Днями харківський Політех отримав з В’єтнаму посилку, в якій міститься п’ять коробок із засобами захисту.

У супровідному листі сказано: «Зіткнувшись із суворими викликами пандемії COVID-19, ми — випускники ХПІ 60-70-х років, солідарні з Харковом, Україною і хочемо надати вам підтримку. Прийміть цей невеликий подарунок з надією, що разом ми подолаємо всі труднощі боротьби з коронавірусом, і на нас чекає прекрасне майбутнє. Бажаємо вам міцного здоров’я, і ​​нехай мирне і спокійне життя повернеться до двох наших народів».

Кореспонденцію підписали представники комітету в’єтнамських випускників НТУ «ХПІ». Серед них: випускник інженерно-фізичного факультету (1963-1969 рр.) До Мінь Нгієп, випускник факультету автоматики та приладобудування (1965-1971 рр.) Нгуєн Тхі Ван, випускник механіко-технологічного факультету (1971-1977 рр.) Нгуєн Хонг Хай, випускник інженерно-фізичного факультету (1969-1975 рр.) Чань Мінь, випускник фізико-технічного факультету (1966-1972 рр.) До Нгок Уан.

Керівництво харківського Політеху подякувало представникам HUST за таку увагу до вишу: «Ми глибоко вдячні нашим в’єтнамським випускникам, колегам за щиру допомогу і підтримку, що особливо цінно в непростий час боротьби зі світовою пандемією коронавірусу. Раді, що ви не забуваєте рідний ХПІ, який восени цього року відзначатиме свій 135-річний ювілей. Сподіваємося, що ніякі труднощі нам не завадять відзначити це свято разом, в улюбленому університеті».

Довідка:

У В’єтнамі знаходиться велика діаспора випускників НТУ «ХПІ», які люблять і шанують свою Альма матер, збираючись що два роки.

Ханойський університет науки і технологій (Hanoi University of Science and Technology — HUST) заснований в 1956 році. В університеті навчається понад 28 000 студентів очної форми навчання, близько 5000 магістрантів і аспірантів. HUST має в своєму складі 17 наукових шкіл, 14 науково-дослідних інститутів і центрів, більше 200 лабораторій для навчання та наукових досліджень.