У ХПІ стартувала програма Innovation Campus

7 вересня 2020 року відбулося урочисте відкриття проекту Innovation Campus від НТУ «Харківський політехнічний інститут» на базі UNIT.Kharkiv. Протягом шістнадцяти місяців 250 студентів-айтішників Харківського Політеху навчатимуться за програмою ucode connect. Це унікальний проект, створений НТУ «ХПІ» спільно із сучасною ucode IT academy, який пропонує практичне навчання за затребуваними IT-технологіями. Старт програми відбувся за участю в.о. ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, голови Наглядової ради НТУ «ХПІ», засновника холдингової компанії UFuture і фонду K.Fund Василя Хмельницького, викладачів і студентів ХПІ.

«Сьогодні унікальний день в нашому НТУ «Харківський політехнічний інститут». Як і передбачалося, із другого курсу ви починаєте навчатися за системою Innovation Campus, яка дозволяє принципово по-новому підходити до підготовки IT-фахівців. Я хочу сказати, що це унікальна програма, створена завдяки підтримці K.Fund, Unit.City та інших структур, які очолює Василь Іванович Хмельницький. У вас є виняткова можливість отримати освіту найвищого рівня. І тут, як ви розумієте, все залежить від вас — від вашого завзяття, від вашого бажання, і найголовніше — вашого старанного ставлення», — звернувся до студентів в.о. ректора НТУ «ХПІ» Євген Сокол

Голова Наглядової ради НТУ «ХПІ», засновник холдингової компанії UFuture і фонду K.Fund Василь Хмельницький розповів, що ця програма незвичайна і насичена, розроблена за прикладом кращих світових практик в сфері IT-освіти. «Ми три роки створювали цю програму і вважаю, що вона дуже крута. Нам потрібна молодь, яка є цілеспрямованою, відповідальною, яка буде розбиратися, ставити питання і через два роки досягне дуже крутого рівня. Вона побудована на реальних кейсах, вирішуючи їх, ви вийдете через два роки з реальним досвідом», — зазначив Василь Хмельницький.

Також перед студентами ХПІ виступили куратори програми — CEO Ucode IT Academy Флорін Бічер і доцент кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» Володимир Сокол. Вони розповіли політехнікам про систему навчання в проекті Innovation Campus. Його учасники — студенти другого курсу, які навчаються за такими освітніми програмами ХПІ: програмне забезпечення інформаційних систем, комп’ютерні науки та інтелектуальні системи, інженерія програмного забезпечення, кібербезпека, сучасне програмування, мобільні пристрої і комп’ютерні ігри.

Програма Innovation Campus розрахована на 4 роки. Після першого року навчання в ХПІ (вступ до спеціальності, вивчення фундаментальних дисциплін) студенти проходять конкурсний відбір (4-х тижневий марафон), щоб стати учасником програми проектного навчання (2-3-й рік навчання), яке засноване на принципах гейміфікації та peer-to-peer (співпраця на рівних). Четвертий рік відведено для поглибленого вивчення предметів, практики і дипломної роботи в НТУ «ХПІ».

Нагадаємо, що проект Innovation Campus реалізується спільно ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом і головою Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василем Хмельницьким. Його презентація відбулася навесні 2018 року. Більше про концепцію проекту можна прочитати за посиланням.

Довідка:

Innovation Campus — інноваційна освітня програма, розроблена командою українських IT-фахівців у співпраці з НТУ «ХПІ». Концепція програми — перехід від декларативної схеми навчання, основою якої є отримання знань, до проектної схеми, спрямованої на набуття практичних навичок створення продуктів і систем. Це принципово нова система навчання, яка забезпечує бакалаврську підготовку високого міжнародного рівня. Студенти ХПІ можуть навчатися інформаційним технологіям, ґрунтуючись на принципах гейміфікації та peer-to-peer (співпраця на рівних).

Фонд Василя Хмельницького K.Fund створений для підтримки проектів в галузі освіти та економіки. Його місія — допомагати талановитим і ініціативним українцям розвивати свій потенціал і реалізовувати себе в Україні, допомагаючи трансформації країни.

Учасниками проекту Innovation Campus НТУ «ХПІ» можуть стати абітурієнти, які вступаючи до Політеху на IT-спеціальності виберуть першим пріоритетом освітні програми (конкурсні пропозиції) з поміткою Innovation Campus. Більше інформації: http://campus.kpi.kharkov.ua/specialties/