День захисника України в ХПІ

Напередодні Дня захисника України, який святкують 14 жовтня, в НТУ «ХПІ» відбулася зустріч першокурсників факультету соціально-гуманітарних технологій з учасником АТО (зараз — Операція об’єднаних сил). Про свою службу в зоні бойових дій у 2015-2016рр. розповів офіцер запасу ЗСУ, зав. навчальної лабораторії Інформаційно-обчислювального центру НТУ «ХПІ» Максим Гуренко. Крім того, для студентів провели екскурсію в Музеї історії Політеху.

Цього року, в умовах карантину, захід проходив у новому форматі — у великій аудиторії Ректорського корпусу ХПІ. Тут випускник Харківського Політеху, зав. навчальної лабораторії Інформаційно-обчислювального центру вишу, старший лейтенант запасу Збройних Сил України Максим Гуренко розповів про період служби в 93-й бригаді та свою участь в Антитерористичній операції 2015-2016рр.

Серед присутніх були студенти з Донецької та Луганської областей, а також «сірої зони», окупованих територій. Вони так само поділилися своїми спогадами про те, що відбувалося у містах Донбасу в ті часи і сьогодні, як змінилася думка багатьох місцевих жителів. Вони висловили подяку українським воїнам, які захищають мирне життя України, її свободу і незалежність.

Після цього для хлопців та дівчат провели екскурсію в Музеї історії НТУ «ХПІ», де розповіли про головні віхи 135-річної історії Харківського Політеху.

Організатор зустрічі — директор Музею історії ХПІ Ганна Бистріченко — зазначила, що студенти націлені на отримання якісних знань, щоб стати професіоналами. Їх головна мрія — мир і єдність України, розвиток країни, в яку вони, як фахівці, зроблять свій внесок.

Довідка:

День захисника України — державне свято України, що відзначається 14 жовтня, в день святої Покрови Пресвятої Богородиці і День Українського козацтва. Свято встановлено Указом Президента України №806/2014 від 14 жовтня 2014 року з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.