Вчена ХПІ — лауреат конкурсу «Молода людина року 2020»

Доцент кафедри фізики НТУ «ХПІ», кандидат фізико-математичних наук, популяризатор STEM-освіти в Україні Ксенія Мінакова стала лауреатом міського конкурсу «Молода людина року 2020» в номінації «Наукова діяльність». Вона увійшла до «золотої тридцятки» найбільш талановитої та обдарованої молоді Харкова.

Церемонія нагородження відбулася днями в Харківській міській раді. Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов вручив Ксенії Мінаковій сертифікат і Подяку міського голови. Талановита вчена харківського Політеху була відзначена в номінації «Наукова діяльність» конкурсу «Молода людина року 2020». У конкурсі взяли участь понад 270 харків’ян.

Нагадаємо, конкурс «Молода людина року 2020» проходив у десяти номінаціях: «Учні установ загальної середньої освіти», «Учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти», «Студенти вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації», «Студенти (курсанти) вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації», «Наукова діяльність», «Культура та мистецтво», «Фізична культура і спорт», «Діяльність у сфері виробництва, підприємництва», «Діяльність у невиробничій сфері» і «Громадська діяльність».

З 2018 року переможці та лауреати конкурсу «Молода людина року» отримують грошові премії в розмірі, відповідно, 5 тисяч і 3 тисячі гривень.

 

Довідка:

 Конкурс «Молода людина року» проводиться в рамках реалізації міської програми «Молодь Харкова». Мета — підтримка обдарованої та талановитої молоді, заохочення вагомих здобутків молодих фахівців у виробничій, науковій і творчій діяльності, а також у різних сферах суспільного життя. Організатор — управління у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради. За результатами міського етапу конкурсу традиційно були визначені 10 переможців і 20 лауреатів у десяти номінаціях.

Фото: Офіційний сайт Харківської міської ради