Проект вчених ХПІ переміг у всеукраїнському конкурсі стартапів

Сервіс кардіомоніторингу iCardy, що дозволяє в режимі реального часу відслідковувати ризик виникнення порушень в роботі серця, посів перше місце та отримав грант від Українського фонду стартапів. Його розробники — вчені НТУ «ХПІ». Підсумки конкурсу було оголошено 10 грудня 2020 року.

Переможців визначали представники Наглядової ради Фонду за результатами онлайн презентацій проектів в рамках 17-го пітч дня. Стартапи оцінювалися за такими показниками: команда, ринок, доцільність фінансування, ідея, стратегія розвиток. За грошовий грант боролися дванадцять претендентів, з них 8 проектів отримали фінансування. Cтартап iCardy, розроблений вченими ХПІ, посів перше місце в конкурсі. Це — перший в Україні доступний медичний онлайн-сервіс, який дозволяє об’єднати лікаря, пацієнта та професійний кардіомоніторинг. Підключаючись через свій електронний кабінет, медик може здійснювати тривалий моніторинг серця — знімати з реєстратора пацієнтів дані, які обробляються в хмарному сховищі і надаються у вигляді результатів. Стежити за станом пацієнтів можна в режимі реального часу за допомогою мобільного застосунку.

Над технологічною частиною проекту, під керівництвом ректора НТУ «ХПІ» професора Євгена Сокола, працювали співробітники кафедри «Промислова і біомедична електроніка» вишу: професор Павло Щапов, доцент Михайло Шишкін, доцент В’ячеслав Куліченко та магістр кафедри Сергій Голдобін.

Стартап iCardy на конкурсі презентували директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Роман Томашевський і аспірантка кафедри промислової та біомедичної електроніки ХПІ Оксана Севрюкова. Учасники проекту зазначили, що отримані інвестиції від Українського фонду стартапів планується витратити на реалізацію бізнес-ідеї та запуск сервісу на українському ринку.

Довідка:

За 1,5 роки роботи команда стартапу iСardy взяла участь в 4-х бізнес-інкубаторах, провела більше сотні переговорів з лікарями, розробила унікальну бізнес-модель для українського медичного ринку.

Серед перемог iCardy — фінансова підтримка від венчурного фонду США-Україна BioUkraine, нагорода від «Biotech meets Business 2020».