Кафедрі геометричного моделювання та комп’ютерної графіки ХПІ — 90 років

У грудні 2020 року кафедра геометричного моделювання та комп’ютерної графіки НТУ «ХПІ» відзначила 90-річчя з дня заснування. За цей час понад 100 000 студентів пройшли тут навчання з базових інженерних дисциплін, а також різних сучасних напрямів. У 2005 році на кафедрі відкрилася спеціальність «Комп’ютерні науки», що дозволило їй отримати статус випускаючої — готувати фахівців для IT-галузі, в тому числі у напрямі дизайну.

Колектив кафедри — високопрофесійні викладачі, інженери, лаборанти, продовжують закладені традиції з підготовки якісних фахівців. Вони розвивають наукову діяльність, беруть участь у житті НТУ «ХПІ», його заходах і програмах, профорієнтаційній роботі.

Так, до наукового життя залучаються і студенти кафедри, які активно беруть участь у дослідницькій роботі, наукових конкурсах та інших проектах. Як результат, щорічно під керівництвом професійних викладачів, політехніки отримують нагороди різноманітних конкурсів.

Зазначимо, що кафедра є організатором одного з Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт — за спеціалізаціями «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика».

Вітаємо колектив кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки з ювілеєм і бажаємо подальших успіхів і творчого натхнення!

Довідка:

У 1930 році в ХПІ була організована і відкрита кафедра нарисної геометрії та машинобудівного креслення (зараз — кафедра геометричного моделювання та комп’ютерної графіки). Вона забезпечує геометро-графічну підготовку студентів ХПІ.

Навчання майбутніх фахівців орієнтоване на підприємства, які створюють, обслуговують, використовують системи комп’ютерної графіки; підприємства медіа-спрямованості та інтернет-спрямованості. Випускники зможуть працювати: програмістами систем комп’ютерної графіки; веб-дизайнерами; розробниками WEB-сайтів, інтернет-додатків, мобільних додатків; фахівцями з візуалізації даних; фахівцями з тривимірного моделювання комп’ютерної графіки та спецефектів комп’ютерної анімації.