Студенти ХПІ прослухали спецкурс від американської IT-компанії

Навчання з трьох дисциплін вільного вибору, які викладали розробники IT-компанії Akvelon, пройшли студенти НТУ «ХПІ». Слухачами курсів були представники Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту, факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії та факультету комп’ютерних та інформаційних технологій (III і IV курсів). За підсумками занять кращі студенти отримали сертифікати і були відзначені призами.

Серед дисциплін вільного вибору були: «Основи сховищ даних», «Практичне застосування теорії алгоритмів в Software Development», «Основи Swift», на які записалося понад 50 студентів. Курси проходили в осінньому семестрі 2020 року, а викладачами були розробники компанії Akvelon Олег Борисевич, Роман Барвинський і В’ячеслав Бєлий.

Вручення сертифікатів про успішне завершення навчання і пам’ятних подарунків від компанії відбулося 25 лютого 2021 року. Їх отримали тринадцять найактивніших студентів ХПІ. Зустріч пройшла за участі представників компанії Akvelon, проректора НТУ «ХПІ» Руслана Мигущенка і директора Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Олексія Ларіна.

«Це дуже хороший приклад інтеграції IT-бізнесу та університетської освіти, адаптації та актуалізації навчального процесу, а також безпосереднього врахування позиції стейкхолдерів в освітньому процесі. Сподіваємося на подальшу співпрацю!», — сказав Олексій Ларін.

Довідка:

Американська компанія Akvelon з 2000 року розробляє програмне забезпечення для відомих технологічних і телекомунікаційних компаній по всьому світу. Працює як з невеликими стартапами, так і компаніями зі списку Fortune 500. Вже не перший рік компанія Akvelon є золотим партнером Microsoft (Microsoft Gold Certified Partner). Також серед партнерів такі компанії, як Reddit, DoorDash, Pinterest, Airbnb, Dropbox, T-Mobile, Intel, Starbucks, HP, Amazon та ін. Штаб-квартира знаходиться в Белв’ю, штат Вашингтон, а філії Akvelon розташовані в Європі, Росії, Україні (Харків). Зараз в компанії працює більше 800 технічних фахівців. У 2019 за версією «USA Today» компанія Akvelon увійшла до списку 50-ти кращих компаній в номінації «Best Company for Diversity».