ХПІ організував всеукраїнський конкурс з енергомашинобудування

Підсумкова конференція всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Енергетичне машинобудування» в 2020/2021 навчальному році відбулася в НТУ «ХПІ». Захід проходив у онлайн-форматі, у ньому взяли участь понад тридцять студентів з 17-ти вишів України. За результатами конференції, враховуючи роботу в секціях, рецензії та оцінки за доповіді, журі визначило переможців. Зокрема, студенти ХПІ виграли два «золота», три «срібла», і дві «бронзи».

Пленарне засідання конференції відбулося 21 квітня 2021 року за участю: голови галузевої комісії конкурсу, проректора з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрія Марченка; заступника голови галузевої комісії, завідувача кафедри двигунів внутрішнього згоряння НТУ «ХПІ» Володимира Пильова.

Програма зустрічі передбачала роботу в трьох секціях:

  • «Двигуни внутрішнього згоряння» (голова — зав. кафедри двигунів внутрішнього згоряння ХПІ Володимир Пильов),
  • «Газотурбінні установки і компресорні станції», «Енергогенеруючі технології та установки» (голова — зав. кафедри турбінобудування ХПІ Олександр Усатий),
  • «Кріогенна та холодильна техніка» (голова — зав. кафедри технічної кріофізики ХПІ Вадим Старіков).

Учасниками підсумкової науково-практичної конференції були 32 студенти з сімнадцяти вишів України (Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Київ, Кривий Ріг, Миколаїв, Одеса, Суми, Харків, Херсон). Після презентації своїх робіт, студенти відповідали на запитання членів конкурсної комісії, викладачів і студентів кафедр, інших гостей.

За результатами роботи в секціях, а також на підставі рецензій та оцінок за наукові доповіді, журі розподілило місця таким чином: шість дипломів I ступеня, дев’ять — II ступеня, і шістнадцять — III ступеня.

Переможцями стали і учасники від Харківського Політеху:

  • Владислав Ісмайлов та Валерій Яровий — I місце,
  • Олександр Казанцев, Богдан Чучуменко і Денис Шкетник — II місце,
  • Михайло Малимон та Євгеній Яровий — III місце.

Весь список призерів — у прикріпленому файлі.

Більше інформації про конкурс: https://web.kpi.kharkov.ua/diesel/pidsumki-konkursu/

Rezultat_Konkurs2021

Довідка:

Наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 року Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» призначений базовим закладом вищої освіти для проведення II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Енергетичне машинобудування». У відповідності до цього наказу, всі наукові доповіді та захисти студентів були проведені з використанням телекомунікаційних засобів в режимі відеоконференції.