ХПІ запрошує до вступу абітурієнтів з Донбасу та Криму

На базі НТУ «ХПІ» діють два освітніх центри: «Донбас-Україна» і «Крим-Україна», які дозволяють абітурієнтам з тимчасово окупованих територій (з Донбасу і Криму), а також дітям, які проживають на лінії розмежування, вступити до харківського Політеху за спрощеною системою.

Освітні центри надають вступникам таку підтримку: консультують з питань оформлення освітньої декларації; надають допомогу в проведенні річного оцінювання та державної підсумкової атестації з української мови та історії України, видачі документів державного зразка про базову або середню освіту; організовують оформлення документів, проведення вступного іспиту до вишу та інше.

Вступати через освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» можуть особи: ті, хто має український документ про освіту; ті, хто не має український документ про освіту; які складали ЗНО та мають відповідні сертифікати 2018, 2019, 2020 або 2021 року; які не складали ЗНО.

Відповідно до спрощеної системи вступу, абітурієнти, які проживають у населених пунктах на тимчасово непідконтрольній території або лінії розмежування, мають право на складання вступних іспитів у НТУ «ХПІ» замість ЗНО (або поєднувати сертифікати ЗНО зі вступними іспитами в різних комбінаціях).

Щоб скористатися цими перевагами, необхідно звернутися до координаторів центрів «Донбас-Україна», «Крим-Україна» в Харківському Політеху. Фахівці допоможуть розібратися з особливостями вступу в кожному конкретному випадку, розкажуть про необхідні кроки, які потрібно зробити. Крім того, під час подання заяви і проходження вступних іспитів, ХПІ надає максимальну підтримку, включно з можливістю проживання в гуртожитку на цей період.

Під час вступної кампанії 2021 року освітні центри працюватимуть з 7 червня по 24 вересня 2021 року.

Детальна інформація про вступ: http://vstup.kpi.kharkov.ua/donbas-crimea/

Контакти «ДОНБАС-КРИМ-УКРАЇНА» в НТУ «ХПІ»:

Адреса: 61002, м. Харків, вул. Кирпичова, 2, НТУ «ХПІ», корпус У-2, ауд. 106.
Телефони: +380 (73) 707-66-34; +380 (57) 707-66-34; +380 (57) 707-66-35.
Пошта: admission@khpi.edu.ua

Довідка:

У 2020 році НТУ «Харківський політехнічний інститут» отримав статус уповноваженого закладу вищої освіти для вступників з Донбасу і Криму. Про це йдеться в Наказі Міністерства освіти і науки України. У 2020 році НТУ «ХПІ» став одним з лідерів в Україні за кількістю зарахованих абітурієнтів з тимчасово окупованої території та лінії розмежування.