Танкісти ХПІ крокуватимуть Хрещатиком в День Незалежності України

Курсанти та офіцери Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» готуються до участі у військовому параді, присвяченому 30-й річниці Незалежності України. Захід відбудеться 24 серпня у Києві. Представляти виш буде сотня найкращих військовослужбовців: відмінники навчання, власники державних нагород за мужність і героїзм, що проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Очолить парадний розрахунок танкістів ХПІ — начальник інституту, полковник Олександр Серпухов.

Підготовка до урочистої ходи триває вже три місяці. На початку серпня військовослужбовці Військового інституту танкових військ (ВІТВ) ХПІ взяли участь у спільному тренуванні парадних розрахунків військ ЗСУ. Захід проходив на аеродромі державного підприємства «Антонов» під керівництвом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерала-полковника Олександра Сирського. Всього у зборах було задіяно близько 5 тисяч осіб.

Курсанти та офіцери ХПІ продемонстрували високий рівень підготовки. Для кожного військовослужбовця участь у ювілейному параді військ на День Незалежності України — велика честь і відповідальність, зазначило керівництво ВІТВ ХПІ.

Світлини – сторінка Військового інституту танкових військ ХПІ в фейсбуці.

Довідка:

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня. У 2021 році, на честь 30-ї річниці, у програмі урочистого святкування — парад військ Збройних сил України на Хрещатику в Києві, а також низка заходів за участю військових у Дніпрі та Одесі.