ХПІ розвиває співпрацю з Марокко

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відвідала делегація Асоціації марокканських випускників вишів України. До її складу увійшли: президент Асоціації Дахмі Радуан і член Асоціації Лахсен Лархдір. Вони зустрілися з керівництвом вишу та обговорили питання освітньої співпраці: академічного обміну, а також збільшення числа марокканських студентів у ХПІ.

Візит до харківського Політеху відбувся 9 вересня. У переговорах з делегацією з Марокко взяли участь: проректор з міжнародних зв’язків Геннадій Хрипунов, декан факультету міжнародної освіти Дмитро Кудій, помічник проректора Станіслав Руднєв, заст. начальника відділу міжнародних зв’язків Олександр Василюк, виконавчий директор Асоціації випускників НТУ «ХПІ» Юлія Коробова.

Представники марокканської делегації є випускниками харківського Політеху. Вони подякували за високий рівень освіти, отриманий у ХПІ, який допоміг їм та багатьом іншим випускникам зробити успішну кар’єру у себе на батьківщині. Так, Лахсен Лархді обіймає посаду генерального інспектора Державного соціального страхового фонду, а Дахмі Радуан веде масштабний бізнес у галузі залізничного транспорту.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про посилення взаємодії із залучення громадян Марокко для навчання у харківському Політеху, а також про розширення подальшої співпраці. Зокрема, заплановано підписання договору між Асоціацією випускників НТУ «ХПІ» та Асоціації марокканських випускників вишів України.

Довідка:

На сьогоднішній день в НТУ «ХПІ» за різними напрямами навчається більше сотні студентів з Марокко.