ХПІ & ОАЕ: перспективи співпраці

24 вересня НТУ «ХПІ» відвідала делегація з Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Мета візиту — знайомство з університетом, проведення переговорів про співробітництво в галузі освіти та спорту. Представники ОАЕ зустрілися з ректором ХПІ Євгеном Соколом, а також відвідали низку об’єктів студмістечка вишу, спорткомплекс і стартап-центр «Spark» ХПІ.

До складу делегації Об’єднаних Арабських Еміратів увійшли: міністр спорту м. Дубай Халіфа Хамеїс Алі Абдулла Алькаабі, його помічник Хані Барака Ейдо, генеральний директор фірми NVC Lighting Technology Corporation Хассан Харісі.

Під час переговорів ректор ХПІ Євген Сокол презентував університет — розповів про основні напрями навчання, науково-дослідні інститути «Іоносфера» і «Молнія», Військовий інститут танкових військ, унікальну навчальну програму «Інноваційний кампус», яка забезпечує принципово новий підхід до підготовки фахівців із комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

За словами ректора ХПІ Євгена Сокола, сьогодні між Об’єднаними Арабськими Еміратами та Україною є угоди в різних сферах, а харківський Політех готовий розвивати співпрацю в галузі науки і освіти.

Для делегації з ОАЕ також організували екскурсію кампусом вишу: вони відвідали Науково-технічну бібліотеку, високовольтний зал, спортивний комплекс та стартап-центр «Spark» ХПІ.

Міністр спорту м. Дубай Халіфа Хамеїс Алі Абдулла Алькаабі зауважив, що студенти харківського Політеху мають широкий спектр спеціальностей і можливостей. Крім того, його зацікавила спортивна база ХПІ, зокрема, з плавання, оскільки в Україні хороша тренерська школа.