У ХПІ нагородили найкращих студентів

17 листопада ХПІ привітав своїх політехніків із Міжнародним днем ​​студента. Найкращих із них відзначили нагородами за досягнення у навчанні, активну участь у науковій, творчій, спортивній та громадській діяльності вишу та країни. Загалом спеціальних стипендій та почесних грамот удостоєні понад півсотні студентів вишу. Церемонія вручення відбулася за участю ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола.

«Дорогі студенти, вітаю вас зі святом! Роки юності — особливий час у житті кожної людини, коли закладається фундамент для майбутнього кожної особистості. І харківський Політех забезпечує такі можливості для кожного з вас. Ваше сьогоднішнє завдання — не упускати їх, отримувати якнайбільше знань, які допоможуть вам стати справді сучасними фахівцями, розвивати технологічне суспільство, бути свідомими громадянами своєї країни. І, безумовно, наповніть свої студентські роки творчістю, зробіть їх яскравими та незабутніми. Бажаю вам великих успіхів, радості та щастя!», — привітав студентів ХПІ ректор вишу, професор Євген Сокол.

Зокрема, студенти ХПІ отримали такі нагороди:

  • Стипендія Президента України (5 осіб),
  • Стипендія Верховної Ради України (3 особи),
  • Стипендія Харківської облдержадміністрації ім. О.С. Масельського (1 особа),
  • Стипендія ім. В.Л. Кирпичова (5 осіб).

грамотами у номінаціях:

  • «Найкращі учасники науково-дослідної роботи» (15 осіб),
  • «Найкращі активісти профспілки» (10 осіб),
  • «Найкращі учасники мистецької самодіяльності університету» (8 осіб),
  • «Найкращі спортсмени» (10 осіб).

Докладніше зі списком усіх нагороджених можна ознайомитись нижче.

Наказ день студента 2021

Довідка:

Міжнародний день студентів (International Students’ Day) відзначається щорічно 17 листопада. Був заснований у 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка відбулася у Лондоні (Велика Британія). Свято почали відзначати з 1946 року на згадку про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла й до наших днів, свято відзначають студенти у багатьох країнах світу. Проведення Дня студента передує також Міжнародний студентський тиждень боротьби за мир та дружбу. В Україні свято було встановлено офіційно Указом Президента у 1999 року.