«Радість, мрії та свобода» — студентка ХПІ про навчання у Словенії

Студентка 4-го курсу кафедри менеджменту та оподаткування НТУ «ХПІ» Аріна Огриско проходить включене навчання в Університеті Марібору за програмою Європейського Союзу Erasmus+. Вона перебуває в Словенії з вересня 2021 року, де не лише здобуває освіту, а й подорожує, розширює коло знайомств та підкорює спортивні турніри. «Перебуваючи тут, розумієш, що з кожним днем ​​ростеш! Це неперевершений досвід, який кардинально вплине на моє подальше життя!», — розповіла студентка.

У харківському Політеху Аріна Огриско навчається за англомовною програмою «Бізнес-адміністрування», і для неї поїздка до Словенії стала першою подорожжю за кордон.

«Ще півроку тому я навіть і не думала, що сидітиму в кафе в центрі Марібору у Словенії. Бракує слів, щоб описати мої враження від цієї країни, подорожей та навчання тут. Моє життя просто перевернулося! Приїхавши сюди, я ніби знову народилася!», — поділилася своїми почуттями студентка ХПІ.

За словами Аріни, навчання в Університеті Марібору їй дається легко, тому залишається багато часу для подорожей та нових знайомств: «Назавжди в пам’яті залишаться ці неймовірні види, які лише з першого погляду здаються однаковими. Але відкривши для них свою душу, розумієш — кожна мить тут наповнена радістю, мріями та свободою. Особливе місце в моєму серці займають і люди, яких я тут зустріла, такі різні, але водночас рідні і зрозумілі».

Тут є багато можливостей, які пов’язані не лише з навчанням, а й з майбутнім працевлаштуванням, спортом та іншими сферами, розповіла студентка ХПІ. Наприклад, вона брала участь у турнірі з волейболу, де грала зі словенцями та іншими студентами з різних країн.

«Моя команда посіла третє місце! Ці миті щастя я поділила з моїми товаришами. Перебуваючи тут, ти розумієш, що з кожним днем ​​ростеш! Це неперевершений досвід, який кардинально вплине на моє подальше життя! Словенія, Марібор та програма Еразмус назавжди залишаться у моєму серці!», — зазначила Аріна Огриско. Студентка також висловила подяку за мотивацію та допомогу у підготовці документів завідувачці своєї кафедри Наталії Краснокутській та професору кафедри Павлу Бріню.

Довідка:

Маріборський університет — другий найбільший університет Словенії, заснований в 1975 році в місті Марібор. На сьогодні до його складу входять 17 факультетів: економіки та бізнесу, електроніки та комп’ютерних наук, права, цивільного будівництва, транспортного машинобудування та архітектури, хімії та хімічних технологій, медицини, машинобудування, логістики, туризму, природничих наук та математики, мистецтва та ін.

Учасниками програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ можуть стати студенти різних спеціальностей ХПІ, а також викладачі та співробітники Політеху.

Переглянути перелік вишів-партнерів НТУ «ХПІ» за проектами кредитної мобільності Erasmus+КА1, можливих напрямів навчання, а також контакти координаторів можна за посиланням: http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/mizhnarodni-zv-yazki/erasmus /partnery/

Дізнатися більше інформації про інші проекти для навчання, стажування за кордоном та інші міжнародні можливості можна на сайті Міжнародного відділу ХПІ.