Проректор ХПІ відкрив Міжрегіональний науковий телеміст

Представники ХПІ взяли участь у Міжрегіональному науковому телемості «Вчені України єдині. Разом ми сильніші». Захід був організований на базі Черкаського державного технологічного університету. Мета івента – обговорення викликів, які сьогодні в складний військовий час доводиться переживати українським науковцям. Телеміст об’єднав представників восьми українських ЗВО.

Від НТУ «ХПІ» в онлайн-заході взяли участь: проректор з наукової роботи, професор, голова Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН України Андрій Марченко; заступник голови Ради молодих вчених, доцент кафедри фізики Ксенія Мінакова; докторант кафедри промислової та біомедичної електроніки Станіслав Лапта.

Телеміст відкрив проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрій Марченко: «Саме зараз, у воєнний час, пріоритетними завданнями української науки мають бути проєкти, спрямовані на піднесення та відродження економіки країни». Проректор ХПІ зазначив, що місією технічних вишів є підготовка висококваліфікованих фахівців, які будуть здатні розробляти та впроваджувати ноу-хау, виводити країну на новий економічний рівень.

У свою чергу, заступник голови ради молодих учених, доцент кафедри фізики НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова розповіла присутнім про діяльність харківського Політеху в умовах воєнного часу та актуальні завдання, які ставить перед собою виш. Зокрема, днями ХПІ прийняв рішення готувати у своїх стінах PhD (докторів філософії, раніше- кандидатів наук) із кібербезпеки.

По завершенню Міжрегіонального телемосту, учасники наголосили на важливості єднання науки та вчених для якнайшвидшого виходу України з війни та відновлення економіки. У своїх виступах вчені зазначали, що ніщо не змусить їх припинити наукову діяльність та підготовку необхідних для  країни фахівців. Війна є каталізатором наукового потенціалу країни і від реакції на сьогоднішні виклики залежить майбутнє нашої держави.

Посилання на відеозапис телемосту:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1418053872043750&id=674225822621425

Центральне фото- офіційний сайт ЧДТУ.

Довідка:

У міжрегіональному науковому телемості «Вчені України єдині. Разом ми сильніші» взяли участь проректори з наукової роботи університетів, представники молодих науковців та студентства із восьми українських ЗВО. Серед них:  Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського «ХАІ», Сумський державний університет, Національний університет «Чернігівська Політехніка», Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», та сторона, що приймає, — Черкаський державний технологічний університет. Захід відбувся 19 квітня 2022 року.