ХПІ підтримує високий рівень освіти для іноземних студентів

83 іноземні студенти, які навчаються в НТУ «ХПІ», були відраховані з університету за порушення умов контракту. За інформацією адміністрації закладу вищої освіти, якісний навчальний процес потребує дотримання плану-графіка, ліквідації академічних заборгованостей та своєчасної оплати за навчання.

Станом на 12 травня 2022 року,  з НТУ «ХПІ» відраховано тридцять студентів IV курсу денної форми навчання, сорок п’ять студентів І-ІІІ та V курсу денної форми навчання, а також вісім слухачів довузівської підготовки. Це громадяни Узбекистану, Марокко, Туркменістану, Гани, Ємену, Нігерії, Туреччини, Алжиру, Сирії, Еквадору, Танзанії, Іраку, Камеруну, Конго, Пакистану, Непалу, Індії, Лівану, Єгипту, Гвінеї, а також особи без громадянства.

Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов, на сьогоднішній день переважна більшість іноземних студентів продовжують навчання в університеті у дистанційному режимі. Викладачі вишу використовують сучасні технології, що дозволяє забезпечити високий рівень освіти. Але якісний навчальний процес вимагає дотримання плану-графіка, ліквідації академічних заборгованостей та своєчасної оплати за навчання. Тому низку іноземних студентів було відраховано за порушення умов контракту.

«Це — вимушений захід, він спрямований на підтримку високого міжнародного рівня університету», — зазначає проректор Геннадій Хрипунов. — «Але треба зауважити, що відраховані іноземні студенти все ще мають шанс відновити своє навчання у харківському Політеху. Нині НТУ «ХПІ» у різних країнах створює центри дистанційного вступу до університету — на перший курс ХПІ, або для поновлення у статусі студента. Зокрема, в Азербайджані, Туреччині, Китаї, Нігерії, Узбекистані та інших».