Студент ХПІ виборов «бронзу» Чемпіонату світу

Спортсмен НТУ «ХПІ» Каміль Керимов завоював бронзову медаль на чемпіонаті світу з вільної боротьби U-23. Він виступав в олімпійській ваговій категорії до 57 кг. Змагання відбулися в місті Понтеведра (Іспанія). В них взяли участь борці віком до 23 років.

У 1/8 фіналу Каміль переміг борця з Колумбії з рахунком 10:0, а у 1/4 фіналу програв турку за балами. У наступній сутичці здобув чисту перемогу, поклавши на туше представника Азербайджану, а у поєдинку за третє місце за явною перевагою переміг грузинського спортсмена.

Каміль Керимов є студентом 5-го курсу кафедри фізичного виховання Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ».

Каміль – майстер спорту України міжнародного класу, неодноразовий чемпіон України з вільної боротьби серед молоді, переможець чемпіонату України серед дорослих, призер чемпіонату Європи серед молоді, член Національної команди України.

На рахунку студента ХПІ – багато перемог. Тільки в цьому році Каміль Керимов виборов друге місце у Міжнародному турнірі пам’яті Аванеса Саакяна, який відбувся в спорткомплексі ХПІ. Він також  став бронзовим призером світового рейтингового турніру UWW «Маттео Пелликоне-2022» у Римі (Італія), де показав кращий результат у команді України, виборов перемогу Міжнародного турніру зі спортивної боротьби Poland Open у Варшаві (Польща). Крім того, Каміль Керимов  брав участь у чемпіонаті світу зі спортивної боротьби серед дорослих у Белграді (Сербія).

Довідка:

Чемпіонаті світу з вільної боротьби U-23 відбувся 17–23 жовтня 2022 року.