Вчені ХПІ — у комітетах престижних міжнародних конференцій 2023 року

Харківські політехніки включені до керівного складу наукових комітетів престижних міжнародних конференцій, що відбудуться у Словаччині, Польщі, Румунії у 2023 році. Представлятимуть НТУ «ХПІ»: професори Олександр Пермяков, Сергій Добротворський, Мусій Цейтлін, Геннадій Хавін, Олег Пігнастий, а також доцент Євгенія Басова. Це вчені Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту, а також Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХПІ. Конференції, в яких вони візьмуть участь, будуть присвячені: автоматизації та управлінню (EAI ARTER), проектуванню, моделюванню та виробництву (DSMI), проектуванню надійних систем (ICoRSE), інтелектуальним системам та виробничій інженерії (ISPEM).

Так, професори Олександр Пермяков, Геннадій Хавін, Сергій Добротворський, доцент Євгенія Басова — представники кафедри технології машинобудування та металорізальних верстатів, професор Мусій Цейтлін – кафедри хімічної техніки та промислової екології, професор Олег Пігнастий – кафедри інтернету речей. Їхня активна науково-дослідна діяльність та систематична участь у престижних конференціях Польщі, Великої Британії, Хорватії та інших дозволили їм високо зарекомендувати себе у міжнародному науковому співтоваристві.

Конференції EAI ARTER з автоматизації та управління в теорії та практиці відбудеться у Словаччині; DSMIE із проектування, моделювання, виробництва: біржа інновацій — проведе Україна спільно зі Словаччиною; конференція ICoRSE з проектування надійних систем відбудеться у Румунії; ISPEM з інтелектуальних систем у виробничій інженерії та технічному обслуговуванні — у Польщі. Вони заплановані на лютий, червень та вересень 2023 року. Крім того, харківські політехніки сьогодні продовжують працювати в організаційному комітеті міжнародної конференції ICIE («Інновації в інженерії», Португалія), куди їх було обрано раніше.

Матеріали конференцій будуть опубліковані в міжнародних спеціалізованих виданнях, які індексуються наукометричними базами даних Scopus, Web of Science, SCImago і т.д. Найкращі роботи будуть розміщені у розширених версіях у передових наукових журналах, що мають квартиль видання Q2-Q4.

Довідка:

Мета конференції EAI ARTER — привернути увагу представників вишів та фахівців до сучасних тенденцій у галузі управління, промислової автоматизації та інформаційно-комунікативних технологій у промисловості; дати можливість експертам, педагогам та науковим співробітникам надати результати своїх досліджень. Головний організатор — Технічний університет у Кошице (Словаччина).

DSMIE — міжнародна конференція, присвячена дослідницьким завданням у галузі виробничої інженерії, матеріалознавства та машинобудування, розгляду поточних та майбутніх тенденцій у підході до проєктування, методів моделювання та виробництва технологій. Науковий форум об’єднує дослідників академічних установ, провідних промислових компаній та державних лабораторій з усього світу для просування та популяризації наукових засад інженерії. Головні організатори — Сумський державний університет (Україна), Технічний університет м. Кошице (Словаччина), Міжнародна асоціація технологічного розвитку та інновацій IATDI.

ICoRSE — конференція спрямована на просування результатів наукових досліджень, технологічного розвитку, надійної системної інженерії, кіберфізичних систем, мехатроніки та іншого шляхом обміну досвідом та передовою практикою між науковцями університетів, дослідницьких інститутів тощо. Головний організатор — Національний інститут досліджень та розробки у мехатроніці та методиці вимірювань (м. Бухарест, Румунія).

ISPEM — конференція, на якій учасники представлятимуть та обговорюватимуть нові рішення щодо застосування інтелектуальних систем, методів та інструментів у виробництві, обслуговуванні, логістиці, управлінні якістю, інформаційних систем, розробці продуктів тощо. Головними організаторами є Вроцлавський університет науки і технологій (Польща), Ліверпульський університет Джона Мура (Велика Британія) та Мінюський університет (Португалія).