В НТУ «ХПІ» стартувала Школа грантрайтингу

Освітній проєкт із написання грантів розпочав свою роботу у Харківському Політеху. Його координатором виступила Рада молодих вчених університету. Мета проєкту — розповісти про роботу та особливості сфери отримання фінансування на ініціативи різних напрямів: від освіти до інженерних винаходів. Лекторами Школи грантрайтингу стали викладачі та вчені ХПІ, які діляться своїм досвідом написання грантових заявок та дають експертні поради. Проєкт триватиме до 19 травня 2023 року.

Відкриття проєкту відбулося за участю директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» Романа Томашевського та директора Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики НТУ «ХПІ» Олексія Ларіна.

Після відкриття відбулася перша лекція, яку провів Олексій Ларін. Серед слухачів — 38 аспірантів, молодих науковців та викладачів інститутів енергетики та комп’ютерного моделювання. Вони брали активну участь, ставили у чаті лектору запитання. Надалі на учасників чекають також і практичні завдання.

Вебінари проходитимуть двічі на тиждень (по понеділках та четвергах) до 19 травня 2023 року.

«При наборі групи на курс кількість заявок перевищила кількість місць. Такий захід проводиться у Харківському Політеху вперше, але викликав великий інтерес серед співробітників університету. Сподіваємося, що проєкт у майбутньому стане регулярним», — зазначили організатори.

Серед лекторів будуть й інші експерти — співробітники та науковці Харківського Політеху: директор навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки Роман Томашевський, доцент кафедри передачі електричної енергії Дмитро Данильченко, старший викладач кафедри електричних станцій Станіслав Федорчук, доцент кафедри фізики Ксенія Мінакова.

З усіма питаннями звертатись до Ради молодих вчених НТУ «ХПІ»: rmv@khpi.edu.ua

Довідка:

Організаторами Школи грантрайтингу виступила Рада молодих вчених НТУ «ХПІ» спільно з Навчально-науковим інститутом енергетики, електроніки та електромеханіки, Навчально-науковим інститутом комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики Харківського Політеху.

Проєкт стартував 17 квітня 2023 року.