У ХПІ відбувся онлайн випуск магістрів-2023

31 травня 2023 року у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбувся випуск магістрів. Дипломи отримали 96 юнаків і дівчат, тридцять осіб — з відзнакою. Вони подолали останню сходинку на шляху до заповітної мрії. Серед цьогорічних випускників були троє іноземців, які приїхали до Харкова із Гани, Єгипту та Лівії. Один із них закінчив навчання на «відмінно». Захід відбувся в онлайн форматі. Політехніків привітав ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, а також творчі колективи Палацу студентів вишу, які підготували святковий концерт.

Хоча ця подія проходила у режимі онлайн, це не применшило її урочистості, навпаки, підкреслило непереможний дух, наполегливість, завзятість кожного випускника, непереборну жагу до фундаментальних знань, зазначають організатори.

«Шановні магістри, щиро вітаю вас із закінченням Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»! Цього року ми проводимо черговий випуск магістрів наукового спрямування — 96 магістрів успішно захистили свої магістерські роботи і отримали дипломи. Мені приємно зазначити, що 87% тих, хто закінчив магістратуру, вже працевлаштовані. У мене немає сумнівів, що й інші наші випускники найближчим часом знайдуть своє робоче місце. Через рашистську агресію у вас був дуже складний навчальний процес, але попри це, наші викладачі зробили все, щоб онлайн навчання дало вам можливість отримати якісну освіту. І в подальшому вони готові прийти вам на допомогу. Дорогі випускники! Ми бажаємо, щоб всі ваші мрії здійснилися, а в цей важкий час, перш за все, міцного здоров’я, обов’язково зберегти своє життя, і докласти всіх своїх зусиль до відновлення економіки нашої держави. Успіхів вам, плідної роботи для того, щоб ви стали гідними представниками Харківського Політеху», — звернувся до випускників ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

Позаду у сьогоднішніх магістрів незабутні роки і безліч викликів долі: всесвітня пандемія, навчання в режимі онлайн. Але попри це кожен з них отримав друзів на все життя, запам’ятав курйозні моменти, які викликатимуть сміх і через багато років, перші успіхи, публічні виступи, подолання перешкод і невдач, набуття досвіду і знань. Магістри–2023 з гордістю нестимуть почесне звання випускника НТУ «ХПІ», примножуючи його історію. Адже попереду в них ще безліч не менш важливих перемог!

Під час концертної програми від Палацу студентів глядачі побачили виступи вокал-шоу-бенду «Сузір’я», хіт-театру «Мій проєкт», ансамблю народного танцю «Україна», спортивного клубу акробатичного рок-н-ролу «СеНат», Хору одиноких сердець сержанта Пеппера.

Подивитися концерт можна за посиланням. https://www.youtube.com/watch?v=q1qgVR1cIMs