ХПІ запрошує на фінал міжнародного проєкту з альтернативної енергетики: Demo Day за участю експертів США

15 червня о 15:30 у НТУ «ХПІ» відбудеться фінал курсу «Sustainable and renewable energy. Essentials» («Стала та відновлювана енергетика. Основи»). Курс стартував у грудні 2022 року, його організували та провели науковці Харківського Політеху у співпраці з провідними експертами США. У межах онлайн-Demo Day відбудеться презентація проєктів, що розроблені учасниками курсу. Серед робіт: домашня сонячна міні-електростанція, високомобільна фотоелектрична система енергозабезпечення у надзвичайних ситуаціях, заміщення вугільних електростанцій на альтернативну енергетику у післявоєнний період. Також на Demo Day можна буде долучитися до дискусії та нетворкінгу з представниками української та американської академічної спільноти, бізнесу.

Приєднатися до події можна 15 червня о 15:30 за посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/87973732592?pwd=MWpUY0F3TVRwZUtsVWVlSUdHU1dEUT09

Ідентифікатор конференції: 879 7373 2592, код доступу: 713038

Участь безкоштовна.

Захід відбудеться за участю представників Міністерства освіти і науки України, адміністрації Харкова, Посольства США в Україні, провідних наукових фахівців у галузі альтернативної енергетики України та США.

У межах Demo Day будуть представлені такі проєкти:

  • Домашня сонячна міні-електростанція (ментор: завідувач кафедри мікро- та наноелектроніки ХПІ Роман Зайцев),
  • Високомобільна фотоелектрична система для енергозабезпечення в умовах надзвичайної ситуації (ментор: доцент кафедри мікро- та наноелектроніки ХПІ Михайло Кириченко),
  • Розробка системи підтримки температурного рівня акумуляторних батарей (ментор: завідувач кафедри автоматизованих електромеханічних систем Богдан Воробйов),
  • Заміщення вугільних електростанцій на ВДЕ (відновлювані джерела енергії) у післявоєнний період відновлення ОЕС (об’єднаної енергосистеми) України (ментори: асистент кафедри електричних станцій ХПІ Андрій Івахнов, старший викладач кафедри електричних станцій ХПІ Станіслав Федорчук),
  • IoT система енергоменеджменту житлової будівлі (ментор: асистент кафедри електричних станцій ХПІ Олексій Булгаков).

Приєднатися до події можна 15 червня о 15:30 за посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/87973732592?pwd=MWpUY0F3TVRwZUtsVWVlSUdHU1dEUT09

Ідентифікатор конференції: 879 7373 2592

Код доступу: 713038

Крім того, 15 червня відбудеться презентація та старт безкоштовного відкритого онлайн-курсу з відновлюваної енергетики на найбільшій українській онлайн-освітній платформі PROMETHEUS. Проєкт розроблений викладачами НТУ «ХПІ» та заснований на досвіді США у сфері альтернативної та відновлювальної енергетики. Він створений для тисяч фахівців, які потребують інформації про останні наукові та практичні результати, і стане першою сходинкою для тих, хто хоче зробити кар’єру в альтернативній енергетиці.

Довідка:

Проєкт «Sustainable and renewable energy. Essentials» проводився ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» протягом 2022 – 2023 рр., за підтримки Посольства США в Україні. Він складався з п’ятнадцяти навчальних вебінарів від викладачів та практиків з провідних освітніх та наукових установ США (Національна лабораторія енергетики США Lawrence Berkeley National Laboratory, Temple University, Tulane University, Georgia Institute of Tech.) та Канади (University of British Columbia). Слухачами були представники НТУ «ХПІ» та інших вищих та фахових предвищих навчальних закладів. Відеозустрічі проходили протягом грудня 2022 – лютого 2023 року. Потім розпочався етап вирішення кейсів, покликаний додати практичну складову. У ньому взяли участь найкращі студенти, які опанували теоретичну частину курсу. Вони працювали над проєктними роботами з березня до червня 2023 року.

Метою проєкту є підвищення кваліфікації викладачів українських університетів та обізнаності студентів у новітніх інженерних технологіях з відновлюваної енергетики, використовуючи досвід США у цій сфері. У межах реалізації проєкту в одній команді об’єдналися найкращі американські експерти з різних галузей відновлюваної енергетики та фахівці НТУ «ХПІ».

Організатори ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» у співпраці з Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та провідними освітніми та науковими установами США за підтримки Посольства США в Україні.