Українські та китайські студенти ХПІ створювали проєкт спільної страхової компанії

Викладачі кафедри обліку і фінансів Інституту економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ» організували для своїх студентів з України та Китаю незвичайне практичне заняття з розробки бізнесу. Студенти мали створити проєкт спільної страхової компанії, попередньо підготувавши пакети послуг для обговорення. Спілкування та презентація проходили англійською мовою. Онлайн-захід відбувся за участю фахівця зі страхування, який виступив як ментор та суддя. Окрім того, учасники обговорювали особливості ведення ділових переговорів в Україні та Китаї.

У практичному занятті взяли участь українські студенти третього курсу (групи БЕМ 419а, 419в, 419д) та представники Китаю, які навчаються у магістратурі (група БЕМ-М420). Їхнім завданням було створити спільну страхову компанію. Студенти заздалегідь підготували для обговорення з протилежною стороною пакети страхових послуг у сфері В2В (business-to-business — націленість бізнесу виробляти товари та послуги для іншого бізнесу) та В2С (business-to-consumer — бізнес для споживача) та разом вирішили, які послуги слід вибрати для їхнього спільного проєкту.

Ментором та суддею на заході виступив Олексій Онісіфоров — фахівець у сфері страхування з досвідом роботи на керівних посадах у страховій галузі («ВУСО»).

Студентів підготували викладачі кафедри обліку і фінансів НТУ «ХПІ»: старший викладач Світлана Осипова та доцент Юлія Татаринцева.

«Незвичайний формат заняття з проєктування спільного бізнесу студентами України та Китаю був викликом. Але всі учасники отримали новий досвід у сфері переговорів та ділового спілкування, а також чудові враження. А українсько-китайська дружба назавжди стала лейтмотивом зустрічі», — зазначили організатори.

Своїми враженнями поділився студент із Китаю Чжан Шуюань: «Я сподіваюся, що в майбутньому буде більше подібних занять, які зможуть покращити розуміння роботи конкретної галузі в наших різних країнах, реалізувати обмін інформацією, а також сприяти спільним досягненням у навчанні та прогресу».

Онлайн захід відбувся 6 червня 2023 року.