Студенти ХПІ — переможці регіонального конкурсу наукових робіт

П’ять студентів НТУ «ХПІ» стали переможцями Харківського регіонального конкурсу студентських (курсантських) наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук 2023 року. Вони здобули ІІ та ІІІ місця за наукові проєкти «Оновлення даних агрегатора освітніх ресурсів», «Діагностика і прогнозування безаварійної роботи зубчастих коліс важко навантажених машин». Студенти ХПІ представляють кафедру систем інформації ім. В.О. Кравця та кафедру деталей машин та гідропневмосистем. Загалом від Харківського Політеху на розгляд експертної комісії було подано 25 робіт.

Урочисте відзначення переможців конкурсу відбулось на засіданні Спілки ректорів Харківської області 30 червня у Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця.

Серед них представники ХПІ:

  • дипломом ІІ ступеня нагороджено таких студентів: Єлизавета Королех (група ІКМ-М222п), Костянтин Фокша та Віталій Сокольчак (група ІКМ-219п) за роботу «Оновлення даних агрегатора освітніх ресурсів». Керівник — доцент кафедри систем інформації імені В.О. Кравця Ганна Заволодько.
  • дипломом ІІІ ступеня нагороджено таких студентів: Євгена Лукашова та Андрія Лукашова (МІТ-Н221д) за роботу «Діагностика та прогнозування безаварійної роботи зубчастих коліс важко навантажених машин». Керівник — доцент кафедри деталей машин та гідропневмосистем Володимир Клітной.

Враховуючи високу актуальність розвитку наукових досліджень студентів, а також з метою заохочення учасників конкурсу за напрямом «Технічні науки», Рада ректорів Харківської області нагородила переможців почесними дипломами та виплатила грошову винагороду.

Загалом у 2023 році тематика робіт від НТУ «ХПІ» охопила енергетику, машинобудування, комп’ютерні технології, військові науки, хімічну та харчову промисловість, електроніку, аграрні науки, соціально-гуманітарний та економічний напрям.

Переможців конкурсу визначала конкурсна комісія, а рішення затверджувала Спілка ректорів Харківського регіону. Студентські роботи, що посіли призові місця, мають нові наукові рішення, патенти, публікації у фахових виданнях та впровадження у виробництво чи експериментальне опробування у реальному секторі. У роботах визначено цілі та завдання для отримання комерціалізації ідей та розробок, стартапів, розробки механізмів реалізації інноваційних проєктів, є комплекси конкретних досліджень та розробок, економічне, ресурсне та організаційне обґрунтування.

Фото: ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Довідка:

Регіональний конкурс студентських (курсантських) наукових праць з природничих, технічних та гуманітарних наук — щорічне, добровільне подання студентською молоддю своїх наукових робіт на розгляд конкурсних комісій, створених Спілкою ректорів Харківського регіону.