Як навчитися стискати інформацію? ХПІ запрошує на безкоштовний вебінар

Харківський Політех запрошує всіх бажаючих приєднатися до вебінару “Сучасні Методи Стиску Інформації: Від теорії до практики», який відбудеться 4 жовтня 2023р. В ході заходу можна буде дізнатися про: оптимізацію картинок; стиск відео, сторінок, медіа on-the-fly  тощо.  На учасників також чекає гра Кахут, де буде визначено трьох переможців та відкрита дискусія. Мета вебінару– ознайомлення з поняттями стиску інформації та методами його застосування в сучасному світі. Спікери— провідні  фахівці IT сфери  та науковці НТУ «ХПІ». 

На вебинарі “Сучасні Методи Стиску Інформації: Від теорії до практики» будуть розглянуті такі теми:

  • Архіватори та їх особливості при стисканні даних ( кандидат технічних наук доцент НТУ «ХПІ» Ганна Заволодько).
  • Визначення поняття “стиску інформації” та його важливості, використання стиску інформації в Інтернеті:  оптимізація картинок,  стиск відео, стиск сторінок та медіа on-the-fly  ( експерт ВЕБ розробок WiserBrand Валерій Заволодько ).
  • Перегляд основних засобів збереження та стискання інформації в бібліотеці. Практичні приклади  (директорка бііліотеки НТУ “ХПІ” доктор філософії  за спеціальністю «Комп’ютерні науки»  Юлія Главчева).
  • Перегляд конкретних прикладів стиску інформації у реальних сценаріях. Обговорення: які переваги може мати стиск інформації  у відео для стріммінгового сервісу  ( ІТ фахівець NLT Іван Ратайчук).

Далі на учасників онлайн заходу  чекають дискусії,  можна буде поставити запитання спікерам, а також  стати переможцем вікторини Кахут по темам  вебінару. На завершення передбачається  надання додаткових ресурсів для учасників, проведення анкетування, запрошення на наступні заходи та події.

Реєстрація за посиланням: https://forms.office.com/e/CjeeFYrhhs 

Коли?  4 жовтня 2023р.

Час:  16:00 — 17:30

Приєднуйтесь!