ХПІ запрошує приєднатись до Радіодиктанту національної єдності!

ХПІ  запрошує всіх політехніків: студентів,  викладачів, випускників долучитися до найбільшого україномовного флешмобу — Радіодиктанту національної єдності-2023!  Він відбудеться у День української писемності та мови — 27 жовтня об 11.00. Написати радіодиктант можна з будь-якої точки світу, а приєднається до нього може будь-хто. Це хороша можливість перевірити свою грамотність. А переможцям диктанту відправлять призи.

Цього року радіодиктант слухати онлайн можна буде на таких платформах:

Ті, хто не встигне на 11 годину, зможуть до вечора написати диктант по запису на YouTube.

Текст для радіодиктанту написала українська перекладачка і поетеса Катерина Калитко. Називається він “Дороги України”. Читати диктант буде актор театру і кіно Олексій Гладковський.

Писати текст радіодиктанту  можна від руки на будь-якому аркуші паперу. Перед текстом вкажіть повне ПІБ. Потім надішліть лист з текстом поштою на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26 (гриф дати написання має бути не пізнішим за 29 жовтня) , або сфотографуйте текст і відправте фото на електронну пошту rd@ukr.radio до 11: 00 30 жовтня.

У понеділок 30 жовтня об 11:00 за Києвом опублікують правильний текст радіодиктанту, за яким кожен зможе перевірити себе. Відразу після перевірки всіх робіт оголосять переможців – зазвичай це відбувається протягом 2 місяців.

Знання- сила! Разом переможемо!