Вчена ХПІ виступила на міжнародній конференції з нанотехнологій в Італії

Науковиця НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова  у складі делегації від України взяла участь у міжнародній конференції  «Нанотехнологічні матеріали та пристрої» (NMDC). Захід, що проходив в історичному місті Паестум (Італія), зібрав понад 500 вчених  з різних країн світу.  Учасники конференції зосередилися на останніх наукових і технологічних досягненнях в галузях наноробототехніка, нановиробництво, наноелектроніка, нано-біомедицина та інших.

Конференція «Нанотехнологічні матеріали та пристрої» (NMDC), організована IEEE Nanotechnology Council (NTC), є однією з флагманських серій заходів у сфері нанотехнологій, об’єднуючи наукові досягнення з нанонауки та нанотехнологій.  Доцентка кафедри фізики та провідна наукова співробітниця кафедри мікро- на наноелектроніки НТУ “ХПІ Ксенія Мінакова  приєдналася до обговорень у рамках декількох напрямків: наноробототехніка, нанобіомедицина, нанооптика, нанофотоніка та багато інших. Під час виступу вона представила доповідь, що розкривала питання важливих викликів у розвитку наноелектроніки та новітніх систем.

«Конференція сприяла обміну знань та досвідом з вченими з усього світу.  Вона показала, що я на вірному шляху –мої наукові дослідження є важливими та актуальними для нашої країни.  Сьогодні галузь  нанотехнологій відіграє важливу роль у сучасному світі, тому українським науковцям треба займати активну позицію в глобальних наукових заходах», – розповіла Ксенія.

Довідка:

IEEE NMDC  – флагманська серія конференцій Ради з нанотехнологій IEEE (NTC), присвячена дослідницьким досягненням у галузі нанонауки та нанотехнологій. В 2023 році захід проходив з 22 по 25 жовтня в стародавньому місті Паєстум, одного з найважливіших археологічних пам’яток півдня Італії, що є спадщиною ЮНЕСКО з 1997 року.

NMDC 2023 була присвячена: наноробототехніка, нановиробництво, нано-біомедицина, нановиробництво, нанооптика, нанофотоніка, нанооптоелектроніка, спінтроніка, наноелектроніка: Нові проблеми матеріалів та пристроїв у футуристичних системах, наносенсори, наноактуатори, наноматеріали, анометрологія та характеризація , моделювання та імітація, нанопакування, наномагнетика, наноенергетика, екологія та безпека, нанорозмірні комунікації та наномережі, наноакустичні пристрої, процеси та матеріали, квантові, нейроморфні та нетрадиційні обчислення, нові плазмові нанотехнології.