В ХПІ відбувся випуск іноземних студентів

Наприкінці грудня в Харківському Політеху відбувся черговий випуск іноземних студентів. Дипломи НТУ «ХПІ» отримали майже сто новоспечених бакалаврів та магістрів з Китаю, Азербайджану, Туреччини, Марокко та Лівану. Випускників привітали проректор ХПІ, професор Геннадій Хрипунов, директор Навчально-наукового інституту міжнародної освіти (ННІ МО) ХПІ Дмитро Горовий та його заступниця Ганна Дроздова. Урочисті заходи пройшли онлайн на платформі Microsoft Teams.

Новоспечених висококваліфікованих спеціалістів з різних галузей промисловості привітали проректор ХПІ професор Геннадій Хрипунов, директор Навчально-наукового інституту міжнародної освіти ХПІ Дмитро Горовий та його заступниця Ганна Дроздова. Випускники подякували англійською, китайською та українською мовами керівництво університету та своїх викладачів за надану якісну вищу освіту.  Активну участь в організації цього свята освіти взяла заступниця голови приймальної комісії ННІ МО Олена Черних.

Відзначимо, що ця подія стала справжнім бенефісом для першого випуску магістрів із Китаю, які попри війну не побоялися у 2022 році вступити до ХПІ та успішно закінчили тут навчання. НТУ «ХПІ» продовжує посідати провідні позиції в українських та міжнародних рейтингах закладів вищої освіти. Тому представники багатьох країн світу надають перевагу саме Національному технічному університету «Харківський політехнічний інституту».

Відзначимо, що у 2024 році у Харківському Політеху відбудеться два випуски іноземних студентів: в червні – близько 200-т осіб, в грудні – майже 600-т бакалаврів та магістрів. Таким чином, попри війну, кількість іноземців, бажаючих отримати вищу освіту в ХПІ, зростає кожного року. У 2023-му в Харківському Політеху навчалися 1200 студентів з різних країн світу. У 2024 році заплановано збільшити цей показник до 1700 осіб, що перевершить довоєнний рівень. Таке рішення було прийнято на засіданні Вченої ради ХПІ 26 грудня 2023 року.

Довідка: 

Перший прийом іноземних громадян до ХПІ було здійснено у 1946 році. Студентами інституту стали громадяни Болгарії та Кореї. З того часу в Харківському Політеху навчаються студенти з Азії, Африки, Європи і Америки. З 2004 року навчання іноземних громадян в НТУ «ХПІ» здійснюється українською та англійською мовами за окремими спеціальностями та освітніми програмами.