Зимова Кахутіада ХПІ розширила географію учасників

Понад 1500 українських школярів об’єднали Зимові канікули з Політехом, які відбулися онлайн з 8 по 12 січня 2024 року. Вони проходили у новому форматі “Зимова Кахутіада” та були присвячені зимі та новорічним святам. Молоді вчені Харківського Політеху представили понад 40-ка вікторин двадцяти п’яти спеціальностей НТУ «ХПІ»: від хімічних, фізичних, енергетичних до машинобудівних, економічних та IT.  Організатори відзначають, що це вже п’яті Канікули, які проходять у форматі Кахут вікторин, щоразу розширюючи географію учасників. Окрім школярів Харкова та Харківської області, у Зимових канікулах взяли участь представники Центральної , Південної, Північної та Західної України, Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, учні з-за кордону, а також Донецької області.

Зимова Кахутіада стала справжнім інтелектуальним змаганням в індивідуальному заліку. Всі вікторини були об’єднані загальною тематикою пов’язаною із зимою та новорічними святами. Програма Канікул була розроблена молодими вченими НТУ «ХПІ» для учнів шкіл та коледжів із метою їх мотивації у науково-популярному форматі до навчання та усвідомлення, що знання є важливими для відновлення нашої Батьківщини та покращення світу.

Під час Канікул з Політехом, які цього разу проходили в новому форматі “Зимова Кахутіада” з 8-го по 12 січня було проведено 40 вікторин від представників 25 спеціальностей НТУ “ХПІ”, загалом у вікторинах взяло участь понад 1500 гравців.

У підсумку запеклої боротьби інтелектуальних вікторин, місця переможців Зимової Кахутіади розподілилися так:

  • 1 місце— firch.
  • 2 місце— TimurMagic, HordiiMagic.
  • 3 місце —Юлія Т.

За результатами вікторин, кожному переможцю надіслали відповідний сертифікат, а перші три гравці, що вибороли найбільшу кількість сертифікатів, отримають подарунки від НТУ «ХПІ». Приємний бонус для тих школярів, які здобули дві та більше перемог у вікторинах—вони теж зможуть одержати політехнічні призи.

Цього разу географія учасників Зимової Кахутіади розподілилась наступним чином: м. Харків та Харківська область—68%; Дніпропетровська та Запорізька області —7%; Полтавська область  —4%; Центральна частина України — 5%; Західна частина України— 4%; Південна частина України — 4%; Північна частина України  —4%; За кордоном  —4%; Донецька область—1%.

 

 

Організатори відзначають величезний  інтерес школярів до «Канікул з Політехом» у форматі Кахут вікторин, у наслідок чого розширюється географія та зростає кількість учасників таких заходів. Зі свого боку, гравці в захопленні від події та дякують організаторам у чаті: «Дякую за Кахут! Було дуже цікаво».