Вчені ХПІ стали учасниками круглого столу з технологічної та цифрової освіти України

Науковці ХПІ взяли участь у роботі круглого столу «Технологічна та цифрова освіта в Україні», який відбувся в онлайн форматі. Харківський Політех представляли директор Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Михайло Годлевський, завідувач кафедри програмної інженерії та інтелектуальних технологій управління Андрій Копп та Голова «Інноваційного кампусу» Володимир Сокол. Учасники заходу обговорювали питання розвитку ІТ сфери в Україні, важливості сучасних передових технологічних навичок, підвищення рівня цифрової освіти населення за допомогою соціальних освітніх занять та курсів тощо.

Організатором круглого столу виступила дослідницька група компаній «Emerging Europe», яка реалізує проєкт «War for Talent in Ukraine». Захід об’єднав представників профільних громадських організацій, Міністерства освіти та науки України, спеціалістів ІТ індустрії.

Науковці Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» взяли участь у роботі круглого столу «Технологічна та цифрова освіта в Україні», який відбувся в оналйн форматі. Харківський Політех представляли директор Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХПІ Михайло Годлевський, завідувач кафедри програмної інженерії та інтелектуальних технологій управління ім. А. В. Дабагяна ХПІ Андрій Копп та Голова «Інноваційного кампусу» ХПІ Володимир Сокол.

Так, захід об’єднав представників профільних громадських організацій, Міністерства освіти та науки України, спеціалістів ІТ індустрії. Учасники круглого столу обговорювали питання розвитку ІТ сфери в Україні, важливості сучасних передових технологічних навичок, зокрема, AI, ChatGPT, підвищення рівня цифрової освіти населення за допомогою соціальних освітніх занять та курсів тощо.

Відзначимо, що організатором круглого столу «Технологічна та цифрова освіта в Україні» виступила дослідницька група компаній «Emerging Europe», яка співпрацює з Німецьким фондом Маршалла США. Разом вони реалізують проєкт «War for Talent in Ukraine», метою якого є підтримка відновлення та майбутнього соціально-економічного розвитку України з особливим акцентом на освітній системі.

Довідка:

Круглий стіл «Технологічна та цифрова освіта в Україні» відбувся 2 лютого 2024 року в онлайн форматі.

«Emerging Europe» – це платформа для розвитку спільнот та бізнесу зі штаб-квартирою в Лондоні, яка допомагає державним та приватним організаціям зростати та розширюватися на міжнародному рівні. Її місією є сприяння сталому зростанню в країнах Європи, що розвиваються.