До другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну —промова ректора ХПІ Євгена Сокола

Шановні політехніки!

Сьогодні ми згадуємо початок широкомасштабної війни рф проти України. 24 лютого 2022 року російський ворог напав на нашу незалежну, миролюбну країну. Ці два воєнні роки стали серйозним  викликом для всієї України і для нас з вами. Але разом ми вистояли, і колектив Харківського Політеху продовжує повноцінно працювати. За цей час ми змогли вирішити першорядні питання, пов’язані з оперативною евакуацією іноземних і українських студентів та наших співробітників. Гідно впоралися ми і з проблемами з відновлення навчального і наукового процесів. ХПІ доклав всіх зусиль, щоб вчасно завершити навчання студентів у 2022 році та провести достойну вступну кампанію у 2023-му.

І наразі війна триває, і наша праця потребує величезних щоденних зусиль. ХПІ, як і раніше, зберігає провідні позиції в українських та світових освітніх рейтингах. Разом ми продовжуємо навчальний процес на високому рівні, єдино прийнятному для нашого університету. Будемо і надалі готувати висококваліфікованих спеціалістів, яким у майбутньому належить відновлювати післявоєнну Україну. Успішно діють у ці важкі часи і наші науковці. Деякі з них мають можливість використовувати свої наробки при проведенні наукових досліджень у найсучасніших лабораторіях і установах Європи та світу.

Сьогодні я бажаю всім, перш за все, здоров’я! Бережіть своє життя, адже всі викладачі, вчені, студенти, аспіранти та докторанти є золотим фондом Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Після нашої Перемоги ми продовжимо розвивати всі найкращі традиції Харківської політехніки, яка наступного року відзначає своє 140-річчя. Ми були, є і будемо незламними, рішуче налаштованими на досягнення миру в Україні, на відбудову нашого університету, який, на жаль, зазнав значних руйнувань. Вже сьогодні, незважаючи на те, що війна ще не закінчилась, ми відновлюємо інфраструктуру Харківського Політеху, примножуємо успіхи і у спорті, і у культурному житті. Впевнений у нашій Перемозі! Сподіваємося, що вже скоро ми здобудемо довгоочікуваний мир у нашій незалежній і самостійній державі.

Слава Україні!

Член-кореспондент НАН України професор ректор НТУ “ХПІ” Євген Сокол 

Подивитися відеозвернення  ректора НТУ «ХПІ» Євгена Івановича Сокола можна за посиланням: https://youtu.be/omz99C09Z68?si=n0oEybjzkmoSVWgN