Психологи ХПІ розповіли про стресостійкість на міжнародній конференції

Вчені Харківського Політеху та університетів міста Вірджинія (США) взяли участь у 2-й Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми соціального розвитку в суспільстві змін». Ініціатором проведення цього наукового форуму стала кафедра педагогіки і психології управління соціальними системами (ППУСС) ім. акад. І. А. Зязюна НТУ “ХПІ”.

Учасників конференції привітали проректор Харківського Політеху професор Андрій Марченко, директор Інституту соціально-гуманітарних технологій нашого університету професор Андрій Кіпенський та завідувачка кафедри ППУС ХПІ професорка Ніна Підбуцька. Українські і американські науковці обговорили важливі питання для обох країн. Доповідь професора Олександра Романовського була присвячена досвіду підготовки лідерів на кафедрі педагогіки і психології управління соціальними системами ХПІ, а професорка Ніна Підбуцька розповіла про резилієнс (стресостійкість) у контексті соціальних змін.

Жвавий інтерес у учасників форуму викликали також доповіді американських вчених: «Організаційне лідерство сталого розвитку 21-го століття, орієнтоване на людину» (Джозеф Мукуні), «Освітнє лідерство та обмеженість простору і часу в кризі та конфлікті: перспектива критичної теорії» (Чарльз Л. Лоурі), «Творчість у навчальній програмі вищої освіти для підтримки успіху студентів» (Керрол А. Маллен) тощо.

Конференція «Актуальні проблеми соціального розвитку в суспільстві змін» відбулася 28-30 березня 2024 року.